Ring Racer, de snelste achtbaan van Europa staat te koop

Enkele jaren geleden pakte het Duitse racecircuit Nürburgring uit met hun Ring Racer. De achtbaan werd gebouwd door S&S Power en kent een lancering van 0 naar 160 km/u in amper 2 seconden. De attractie koste zo’n 12 miljoen euro.

De baan werd in 2009 voorgesteld en zou normaal dat jaar open gaan. Maar dat lukte niet, de baan is op 6 jaar tijd amper enkele dagen open geweest.

Oorspronkelijk zou de baan gelanceerd worden van 0 naar 217km/u in 2.5 seconden, maar deze snelheid werd door aanhoudende problemen nooit bereikt. Daarom werd de achtbaan aangepast naar zijn oorspronkelijke snelheid van 0 tot 160 km/u. Maar ook dat heeft niet veel uitgehaald. Zelfs na de nodige aanpassingen is de achtbaan amper open geweest. Ondertussen is het Duitse Nürburgring overgenomen door nieuwe eigenaars. De achtbaan staat momenteel al enkele jaren stil, geen wonder dat de huidige eigenaars van het racecircuit de achtbaan willen doorverkopen.

Directeur Carsten Schumacher heeft er goede hoop in dat de baan zal worden overgenomen door een attractiepark. Zolang hij maar niet naar de schroothoop moet. Een bedrag voor de baan werd nog niet vermeld.

Bron: Looopings en Wikipedia

Foto: GAUSMANN