Nieuwe zeeleeuwenshow in Zoo Antwerpen

Maandenlang hebben de zeeleeuwen en verzorgers geoefend om nieuwe trucjes aan te leren. Er werd veel gebrainstormd en lang getraind, maar nu is het eindelijk zover. De gloednieuwe zeeleeuwenshow is af en klaar om aan het publiek te tonen. Je kan tijdens de show genieten van een gloednieuw decor en coole sprongen van de dieren. De show wordt tijdens de zomer maar liefst 3 keer opgevoerd (om 13u15, 15u00 en 16u30). Om 11u15 kan je de training van de zeeleeuwen aanschouwen.

 

 

Deze show gaat door in het Aquaforum, waar je een indrukwekkend waterbassin terugvindt en je de dieren eveneens onder water kan bekijken via enkele grote ramen. Aanvankelijk kon men hier de spelende dolfijnen observeren, nu stelen de zeeleeuwen verschillende keren per dag de show.

De dolfijnen toonden tot 1999 dagelijks hun kunstjes, wat veel bezoekers kon verblijden. Na de afschaffing van de shows verhuisden de dolfijnen naar de zoo van Duisburg in Duitsland. Het gebouw werd toen het Delfinarium genoemd, dit opende in 1968 de deuren.

Bron: Zoo Antwerpen