Nieuwe vrije val toren voor Europa-Park in 2016

Het pas geopende Arthur themagebied heeft al een mini-vrije val toren. Tegen 2016 zou hier een 2de bijkomen. Of het om hetzelfde model gaat of een grotere variant is nog niet geweten.

In 2014 ging het Arthur Minimoys rijk open. Dit themagebied is momenteel het meest uitgebreide indoorgebied van Duitsland. In het gebouw vind je een indoor suspended powered coaster, uniek in de wereld. Enkele draaimolens, speeltuinen voor de kinderen en uiteraard een mini vrije val. Nu zou daar dus een 2de vrije val bijkomen. Dat vertelde Thomas Mack in een interview.

Het hele gebied is opgetrokken aan een Frans sprookjesboek. Dat tevens verfilmd werd in een trilogie. Arthur en de Minimoys vertelt het verhaal van een jongentje dat zo klein wordt als een insect om de Minimoys te helpen in hun strijd tegen de slechte Maltazard.

Dat is niet alles wat nieuw is, ook de mascottes Euromaus en Euromaussi krijgen een nieuw uiterlijk en nieuwe namen. Vanaf nu zullen ze door het leven gaan als Ed en Edna. Dat werd bekend gemaakt in een liveshow in het park. Deze kon je trouwens voor de eerste keer mee volgen op het internet via een livestream.

Bron Ep-fans