Krijgt Holiday Park een eigen waterpark?

Holiday Park dat onderdeel is van de Plopsagroep zal hoogstwaarschijnlijk binnen enkele jaren een zwembad hebben, net zoals Plopsaland de Panne. Dat maakte Plopsadirecteur Steve Van den Kerkhof en de parkmanager van Holiday Park Bernd Beitz bekend.

De gemeente Hassloch, waar het Duitse pretpark gelegen is, is namelijk op zoek naar een manier om het stedelijke zwembad winstgevend te maken. Een samenwerking met Plopsa is 1 van die opties. Sinds de samenwerking tussen de gemeente De Panne en Plopsaland bij het bouwen van het zwembad PlopsAqua hebben veel gemeenten interesse voor een samenwerking met de Plopsa-groep. Zo ook dus het Duitse Hassloch.

“Het is een unieke kans voor de gemeente”, stelt Steve Van den Kerkhof. Volgens de eerste plannen zou het zwembad 10.000 tot 12.000 vierkante meter groot zijn, PlopsAqua is ongeveer 4000 vierkante meter groot. Het zal over een aparte ingang beschikken. Een thema is er nog niet. Door de samenwerking met de gemeente Hassloch zouden inwoners aan een voordelig tarief kunnen zwemmen.

Steve Van den Kerkhof gelooft dat het zwembad binnen twee jaar zou kunnen openen. De start van de bouw zou binnen een zestal maanden beginnen en zal dan 18 maanden duren. Prijskaartje is zo’n 20 miljoen euro. Daarnaast zou er ook een hotel, theaterzaal en een overdekt themagebied bijkomen. Dit zou er toe moeten leiden dat het park een volledig jaar iets te bieden heeft. Als de gemeente akkoord gaat met de plannen, dan krijgt het zwembad voorrang op het hotel.

Momenteel zijn er vijf oplossingen (waaronder die van Plopsa) voor het verlieslatende zwembad van Hassloch voorgesteld. Burgemeester Lothar Lorch vraagt wel nog concretere cijfers over het waterpark.

Er waren al plannen voor een zwembad in Holiday Park. De vorige eigenaars de familie Schneider was al in gesprek met de gemeente voor de bouw van een zwembad bij Holiday Park. Dat ging echter niet door.

Met de bouw van een eigen zwembad zet Holiday Park weer een stap dichter om het 2de Plopsaland De Panne te worden.

Bron Plopsafans.