Goed en minder goed nieuws uit Pairi Daiza

Pairi Daiza, gelegen te Brugelette, heeft goed en minder goed nieuws te melden. Nadat er eerder al bij ons te lezen was dat de tijgertempel geopend werd, kunnen we nu ook melden dat de Bizonvlakte klaar is voor het grote publiek.

La Terre du Froid, de nieuwe zone van Pairi Daiza die momenteel nog afgewerkt wordt zal behalve een Russisch restaurant, ook een treinmuseum en een staanplaats voor een watervliegtuig bevatten. Deze zijn momenteel nog volop in aanbouw. Daarnaast zal er ook een grote bizonweide zijn. Deze dieren hebben onlangs hun intrek genomen in het park. In de loop van de zomer kan je ze bekijken via een prachtige loopbrug, ook de stoomtrein zal zeer binnenkort doorheen deze oppervlakte rijden. Langs deze weide komt trouwens een gigantische oppervlakte vrij voor de olifanten, ook hier zal de trein doorheen rijden.

Het park meldt ook nog dat er 2 muntjakken zijn overgekomen van Nederland. Het zijn 2 mannetjes die later nog het gezelschap krijgen van 2 vrouwtjes. De muntjakken vind je terug in Cité des immortels van Pairi Daiza, langs het kabinet van dr. Yu.

Naast dit alles meldt het park ook slecht nieuws. De babyleeuw Mara is overleden. Ze werd vorige week geboren en was kleiner en lichter dan de meeste welpjes. Ze was ook het enige welpje terwijl er normaal 2 zijn. Ondanks de goede zorgen van mama Kira en verzorger Puria (beide bekend van de VTM reeks “Expeditie Pairi Daiza”) ging de gezondheid van Mara snel achteruit. De autopsie wees op een bloedvergiftiging. Het was het eerste baby’tje van Kira. Hopelijk loopt het met de volgende dracht beter af.

Bron: HLN + Pairi Daiza.

Foto’s: HLN +  Pairi Daiza.