Europa-Park verkozen tot beste pretpark van Europa

Het Duitse pretpark Europa-Park, gelegen in het Zwarte Woud, is wederom verkozen tot beste pretpark van Europa door TripAdvisor. Dit jaar viert het park, gelegen in Rust, haar 40ste verjaardag.

Europa-Park haalt het zo van concurrenten als PortAventura (2de), Disneyland Parijs (4de), Alton Towers (7de) en de Efteling (10de).

Het is niet de eerste keer dat Europa-Park een prijs wint. Het park won onlangs de prijs van “Kindvriendelijkste pretpark van Europa” en won ook al twee keer de prijs van “Meest gewaardeerde pretpark van Europa” uitgereikt door Zoover. Ook de hotels van Europa-Park doen het goed. Zij vielen al meermaals in de prijzen. De top drie van “Beste Duitse familiehotels” wordt volledig in beslag genomen door de hotels van Europa-Park. Het hotel “El Andaluz” kreeg zo de eerste plaats van TripAdvisor eerder dit jaar. Dat het totaalplaatje in het park volledig klopt bewijst dan weer de Michelin-ster voor het restaurant “Ammolite”.

Dit jaar pakte Europa-Park uit met een nieuwe 4D-film, een 360 graden bioscoop en werd de splash battle “Whale Adventures” volledig omgebouwd tot een nieuwe beleving. Ook kreeg het park een nieuwe parade.

Volgend jaar zal het park een nieuwe vrijevaltoren openen en een gigantisch waterpark staat ook nog op de planning.
Bron: TripAdvisor