De ZOO Antwerpen vernieuwt

De zoo blijft vernieuwen en doet dit met respect voor haar unieke geschiedenis. Op de planning staan een volledig nieuw Savannegebied en een opgeknapte ingang. Bij een droevige melding over de dood van een Siberische tijger op facebook werd ook gemeld dat er een vernieuwd verblijf voor deze dieren op de planning staat.

De zoo is in blijde verwachting van de vernieuwde savanne. De zoo wordt zo 1,5 hectare groter. Het project omvat een nieuw restaurant en een savanneverblijf met buffels en vogels. Het panoramische zicht van het nieuwe restaurant belooft spectaculair te worden. Met een prachtig terras en 400 zitplaatsen zowel binnen als buiten. De oude roofvogelvolière, dat een beschermd monument is, krijgt een nieuwe plaats in de Savannah, hier zullen de kleurrijke ara’s verblijven. De Kaapse buffels krijgen een uniek verblijf van 8000m² op 3 verschillende niveaus. Deze biotoop is 18 m hoog en zal naast buffels ook 150 vogels huisvesten. Het historische neushoorngebouw wordt geïntegreerd in deze biotoop. Op het einde van de wandelgang bevindt zich het 2de deel van de savanne. Hier krijgen de giraffen het gezelschap van de zebra’s en wordt hun domein groter.

Het oude lamagebouw wordt een dienstruimte, en het oude varkensverblijf en de Egyptische tempel worden in ere hersteld.

Na de vakantie wordt de ingang vernieuwd. Het kioskplein krijgt en andere functie en een ander uitzicht. De poortjes vind je vanaf dan terug aan de logo’s voorbij de Kiosk. De marmeren trap wordt hersteld naar zijn uiterlijk van 1894. De aanbouw verdwijnt en je kunt er terecht op een nog groter terras. Hierdoor herrijst de gevel in zijn oorspronkelijke staat.

De flamingo’s blijven de eerste dieren die je tegenkomt in de Zoo, zij het in een groter verblijf. Ook het restaurant ‘Flamingo’ krijgt een update. De winkel en de ledenservice, EHBO en fietsenstalling krijgen vorm in een soepele curve onder het nieuwe, bovengrondse wandelpad. Dit maakt een zachtjes stijgende verbinding met het aquaforum op niveau één. Het resultaat wordt een prachtig geheel. De inkom zal modern ogen, met toch enig respect voor ons rijk verleden. De inkom wordt wel een tijdelijke werfzone. Dat is niet leuk maar wel noodzakelijk.

Bron: Zoo.be