De babypinguïns uit Sea Life zijn klaar voor de zomer

Het moment is aangebroken! De schattige babypinguïns van SEA LIFE Blankenberge zijn voldoende groot en staan te popelen om buiten te spelen. Op 15 juli zullen de jonge finalisten van de grote tekenwedstrijd de trotse pinguïnfamilie portretteren tijdens hun eerste uitje buiten hun binnenverblijf. Wie een van de twee mooiste portretten maakt, krijgt de eer om een naam te geven aan de nieuwe bewoners.

 

In april werden in SEA LIFE Blankenberge babypinguïns geboren. Na drie maanden heeft de donzen vacht van de baby’s plaats gemaakt voor waterdichte veren. Nu zijn ze helemaal klaar om van de zomer te genieten. “Het is altijd afwachten wanneer de pinguïns zich buiten hun vertrouwde omgeving wagen om naar buiten te komen. Maar we merken de laatste dagen dat ze staan te popelen om te genieten van hun buitenverblijf.” vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger bij SEA LIFE.

Op die heugelijke dag zullen ze ook meteen gedoopt worden en krijgen ze een naam. De eer van het kiezen van de naam is toebedeeld aan de grote winnaar van de pinguïnkleurwedstrijd. Uit de grote stapel kunstwerken werden de zeven mooiste geselecteerd. De eigenaars van die prachtige tekeningen werden uitgenodigd om de pinguïns te portretteren, wanneer zij hun buitenverblijf verkennen. Diegene die de twee mooiste portretten maakten, hebben ze vast lang bewonderd en mogen hen dan ook een naam geven die bij ze past. Uiteraard kunnen ook de bezoekers SEA LIFE Blankenberge zien hoeveel pret de kleine pinguïns beleven in hun buitenverblijf!