Action Park heeft ‘s Werelds langste glijbaan

Action Park gelegen in Vernon, New Jersey, is vooral gekend door zijn Cannonball loop. Een looping glijbaan die maar voor een korte periode in gebruik was. Op termijn kon het park de veiligheid niet garanderen en werd deze glijbaan uit het park verwijderd.

Nu heeft het park de langste glijbaan ter wereld geopend, de baan is 600m lang. Slechts een handvol medewerkers mochten de baan al uittestten. Officieel is de baan nog niet geopend. De baan is overgebracht van Nieuw Zeeland.

De baan gebruikt 4000 liter water per uur om te functioneren. Er zijn 2 generatoren nodig om hem operationeel te houden. Een gemiddelde glijbaan duurt tussen de 10 tot 30 seconden, bij deze baan is dat 60 tot 90 seconden.

Wanneer de glijbaan open zal gaan is nog niet bekend, het park wacht een goedkeuring van de staat af.

Action Park was 1 van de eerste waterparken van Amerika en opende in 1978 onder de huidige naam. Het park sloot de deuren in 1996 om in 1998 terug te openen onder de naam Mountain Creek Waterpark. Omdat het park gekend is voor zijn extreme attracties heeft men besloten om terug naar de oorspronkelijke naam te gaan.

Bron: Daily Records.