De langste waterglijbaan komt naar Antwerpen

Goed nieuws voor de waterliefhebbers: The Big Slide komt naar Antwerpen! Op 15 en 16 augustus wordt de langste waterglijbaan op de helling aan Park Spoor Noord geplaatst.

Sinds afgelopen vrijdag 12u kan men tickets kopen. Dit zorgde voor een heuse stormloop waardoor de site al snel overbelast raakte. Een derde van de tickets ging al op twee uur tijd de deur uit, niet veel later waren ze allemaal uitverkocht. Vrijdagnamiddag werd dan ook de beslissing genomen om een extra dag in te lassen op zondag 16 augustus. Op de site van The Big Slide en de Facebookpagina kunnen tickets gekocht worden. Tickets kosten zo’n 10 euro, voor deze prijs mag je 2u lang genieten van de langste glijbaan. Kinderen en groepen krijgen wel een korting. De 300m lange glijbaan is open van 10u tot 22u, 12 uur lang glijplezier dus!

The Big Slide is de Antwerpse variant op het Amerikaanse The City Slide. Maar het is wel hetzelfde principe: eenvoudig en spectaculair. Op een helling midden in de stad wordt een 300 meter lange, uit vinyl vervaardigde glijbaan uitgerold, waardoor water wordt gepompt. Resultaat: een waterpretpark midden in de stad.

Er was echter 1 groot probleem: Antwerpen is plat. ‘Er zijn nauwelijks hellingen in onze stad’, zegt Verhoeven. ‘De enige locatie die echt geschikt is voor een dergelijk evenement is Park Spoor Noord. Daarom leggen we The Big Slide op het brede fietspad naast de helling van het Viaduct-Dam. Het stijgingspercentage varieert daar van 1,5 tot 4 procent. Dat is voldoende om een behoorlijke snelheid te halen.’

De start van de glijbaan ligt net na de bocht bovenaan de brug en daalt zo’n 300m af in de richting van de Italiëlei. ‘Een deel van het viaduct wordt verkeersvrij, zodat er ruimte is voor toeschouwers. Een rijvak blijft open, zodat het busverkeer afwisselend kan passeren. Op de grasweide van Park Spoor Noord, naast de glijbaan, komen er foodtrucks en een zomerbar en hippe dj’s zorgen voor muziek,’ gaat Verhoeven verder.

Bron: Het Nieuwsblad