3 Nieuwe houten achtbanen met inversies op komst

3 Nieuwe houten achtbanen met inversies op komst

The Gravity Group en Fantawild group hebben de handen in elkaar geslagen voor de bouw van 3 nieuwe houten achtbanen met inversies in drie verschillende Fantawild parken. De eerste achtbaan is al klaar en de twee andere worden volop gebouwd. De bedoeling is dat ze dit seizoen nog klaar geraken.

 

Nieuwe houten inversie achtbaan

De eerste houten inversie achtbaan is “Jugle Trailblazer” gebouwd in het Chinese “Oriental Heritage” pretpark in Huaiyin in de provincie Shandong. Fantawild riep de hulp in van The Gravity Group om deze achtbaan te bouwen.

De baan is 981 meter lang, heeft een hoogte van 32,4 meter en een snelheid van 89km/u. Jugle Trailblazer bevat 1 inversie, een Corkscrew (kurkentrekker). De baan is reeds af en operationeel.

 

Een tweede op komst

Een tweede houten achtbaan wordt gebouwd in een ander pretpark van Fantawild. De achtbaan noemt eveneens “Jugle Trailblazer” en ook het pretpark heeft met “Oriental Heritage” dezelfde naam. Deze keer ligt het park in Juijiang in de Chinese provincie Anhui.

Veel is er niet geweten over de nieuwe achtbaan. Wel is al zeker dat ook deze een Corkscrew element zal bevatten.

 

De derde achtbaan is bijna klaar

In het “Hangzhou Intangible Cultural Heritage Park” in Cixi in de provincie Zhejiang (China) is de bouw van een andere houten inversie achtbaan bijna klaar. Ook hier contacteerde Fantawild The Gravity groep voor de bouw van de nieuwe achtbaan.

 

De achtbaan zal 995 meter lang worden en een snelheid halen van 90km/u. De achtbaan zal 1 Corkscrew bevatten en een bocht die minstens 90 graden gebanked wordt. De achtbaan zal volledig custom gemaakt worden.

 

De Fantawild groep en hun 19 pretparken

Fantawild is een Chinese pretparkgroep met maar liefst 19 pretparken verspreid over heel China. De groep opende in 2006 hun eerste pretpark “Fantawild Sci-Fi Theme Park” in Jiujiang in de provincie Anhui en een jaar later opende ze hun tweede pretpark “Fantawild Adventure” in Jinghu ook in de provincie Anhui. De groep bleef verder pretparken uit de grond stampen en  in 2014 hadden ze er al 11 opgebouwd. Dit jaar openen er nog eens 7 pretparken en voor volgend jaar staat er ook nog eentje op de planning.

Fantawild werkt samen met de Chinese achtbaanbouwer “Golden Horse” en bijna alle achtbanen in hun parken zijn afkomstig van deze bouwer. De groep probeert in zo groot mogelijke hoeveelheden te bestellen om zo de kosten te drukken. Veel attracties komen dan ook terug in elk van hun parken. De meeste parken zijn voorzien van een hele lading thematisering, zo ook de attracties en de achtbanen.

Dit jaar pakt de groep uit met een nieuwe troef. Fantawild is de samenwerking met The Gravity Group aangegaan en de bouw van 5 nieuwe houten achtbanen (waarvan 3 met inversies) is volop aan de gang. De vijf achtbanen hebben allemaal een verschillende lay-out.

 

The Gravity Group en Martin & Vleminckx

The Gravity Group is een Amerikaanse achtbaanbouwer van houten achtbanen die opgericht werd door 4 hoofdontwerpers van het in 2002 failliet gegane Custom Coasters International. The Gravity Group heeft sindsdien 19 achtbanen gemaakt en raakte meteen wereldwijd bekend door de bouw van hun eerste achtbaan in 2005 in “Mt. Olympus Water & Theme Park” bij de Amerikaanse staat Wisconsin. De achtbaan werd gedoopt tot “Hades 360” en in 2013 werd er een inversie toegevoegd aan de achtbaan.

The Gravity Group kennen we het beste van Hades 360 (Mt. Olympus Water & Theme Park), Voyage (Holiday World), Twister (Gröna Lund) en de pas geopende Cú Chulainn in Tayto Park. Ook de nieuwe recordbrekende achtbaan “Switchback”, die momenteel in ZDT’S Amusement Park wordt opgebouwd, wordt door hun gemaakt.

The Gravity Group werkt voor hun meeste achtbanen samen met het Canadees bedrijf Martin & Vleminckx.

Bron: rcdb.com, vhcoasters.com en wikipedia.org

Foto’s: rcdb.com en vhcoasters.com