Update uit Alton Towers

In Alton Towers gebeurde ongeveer twee weken geleden een ernstig ongeval op The Smiler. 4 mensen raakten zwaar gewond, een meisje van 25 jaar verloor hierbij zelfs een been. Het park bleef, om het onderzoek in goede banen te leiden, meerdere dagen gesloten.

Ondertussen heropende het park maar bleef de X-Sector zone van het park afgesloten naar aanleiding van het onderzoek. Het personeel van het park deelde gratis kaartjes uit voor een nieuw bezoekje, aangezien meerdere attracties in het park gesloten bleven.

Afgelopen maandag heropenden drie attracties opnieuw voor de bezoekers nadat ze gesloten bleven voor een aanscherping van de veiligheidsprotocollen.

Oblivion, de Dive Coaster van het park, gebouwd door B&M en de Enterprice heropenden onlangs voor het publiek. Sonic Spinball, de spinning coaster gebouwd door Maurer Söhne heropende na een aanpassing van de veiligheidsvoorschriften. Hetzelfde geldt voor de themazones zoals Adventureland en het Kasteel van Alton Towers.

Een oplettende twitteraar merkte bij The Smiler op dat het naambord verwijderd werd.
Een oplettende twitteraar merkte bij The Smiler op dat het naambord verwijderd werd.

Desondanks blijven nog enkele attracties in het park gesloten, deze sluitingen staan echter los van het ongeval en het onderzoek.

Nemesis Sub-Terra blijft voor onbepaalde tijd gesloten. Volgens het park gaat het hier om een aanpassing van het design.

The Blade, het schommelschip van het park blijft omwille van technische problemen tijdelijk aan de grond. Hier wordt hard aan gewerkt door het personeel van de technische dienst. Het schommelschip zou trouwens het park verlaten om plaats te maken voor de nieuwe uitdaging van het park met SW8.

 

 

 

Ook andere Merlin parken in het VK sloten na het ongeval in Alton Towers.

In Thorpe Park sloot Saw The Ride voor onbepaalde periode, deze achtbaan werd gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer, die ook instond voor de bouw van The Smiler. Wanneer Saw weer opent voor het publiek is niet geweten.

In Chessington World Of Adventure sloten twee achtbanen. Dragon’s Fury, een spinning coaster gebouwd door Maurer Söhne, die ook al Sonic Spinball bouwde in Alton Towers. Deze achtbaan is opnieuw in gebruik genomen na een aanpassing in de voorschriften.

Rattlesnake, een wilde muis achtbaan, gebouwd door Maurer Söhne blijft vooralsnog gesloten.

Bron Towers Street