Ongeval op The Smiler in Alton Towers

The Smiler opende voor het eerst op 31 mei 2013, de achtbaan is gelegen in het Engelse park Alton Towers. Deze achtbaan heeft het wereldrecord meeste inversies in handen.

Al van bij de bouw bleek The Smiler het zorgenkindje te worden van het park, door onvoorziene omstandigheden en problemen moest de opening al uitgesteld worden, later doken regelmatig kleine technische probleempjes op.

Zonet ontvingen we het nieuws dat er een ernstig ongeluk gebeurde op de achtbaan.

Twee treintjes zijn op elkaar ingereden. Nadat het eerste treintje er niet in slaagde het parcours af te leggen en stalde op een lager gedeelte zou een tweede treintje te vroeg vrijgegeven zijn, waardoor deze tegen het voorgaande treintje knalde. Het eerste treintje bleek leeg te zijn, aangezien dit net een testrit maakte, in het tweede treintje zaten 16 personen. Alle inzittenden worden momenteel geëvacueerd en afgevoerd met een ambulance helikopter.

Het park kan op dit ogenblik nog niet vrijgeven of er gewonden vielen.

Omstaanders vertellen dat er drie uur eerder al een panne was op de achtbaan, of deze technische problemen ook de oorzaak zijn van het ongeluk is momenteel niet geweten.

Het park liet weten dat ze, nadat alle gewonden geevacueerd zijn een grondig onderzoek zullen instellen.

11150796_10155641174595585_2653609281809927938_n