Grote nieuwe attractie voor Walibi Rhône-Alpes

Walibi Rhône-Alpes is een pretpark in Zuid-Frankrijk dat eigendom is van de Compagnie Des Alpes. Het trekt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers. Het park telt ongeveer dertig attracties. In het park zijn momenteel 3 achtbanen terug te vinden. Boomerang, Coccicinelle en Scratch.

Het park kreeg dit jaar een nieuwe attractie in de vorm van Vliegende Fietsen zoals we die wel kennen uit de Plopsa Parken of Slagharen.

Voor volgend jaar plant het park een grote nieuwe attractie, dit zou de duurste attractie worden in 15 jaar tijd. Wat deze attractie precies zal worden is momenteel niet geweten. Wel is geweten dat deze zal openen in het voorjaar van 2016.

Compagnie Des Alpes, de eigenaar van het park, bezit meerdere Walibi parken, Fort Fun en Parc Asterix. Dit jaar werd Walibi Sud-Ouest verkocht aan Aspro Parks.

De groep lijkt stevig aan het investeren te zijn in hun parken. Walibi Belgium krijgt in 2016 een Power Splash van Mack Rides, Walibi Holland krijgt een megacoaster van Mack Rides in 2016 en in 2017 zal ook Parc Asterix een grote nieuwe achtbaan krijgen. In Bellewaerde investeerde de groep dit jaar een slordige 5 miljoen euro aan opknapwerken en ook in Fort Fun werden heel wat zaken opgeknapt.

 

Foto: Rock’ n Lolita