Hansa Park bereidt zich voor op de opening van Kärnan

In Hansa Park wordt de nieuwste achtbaan Kärnan volop getest. Schwur des Kärnan, is de nieuwste Infinity Coaster van het park en wordt gebouwd door het Duitse Gerstlauer.

Schwur des Kärnan is niet zomaar een achtbaan. De lifthill van de baan bevindt zich in een 79 meter hoge toren die een replica is van de Zweedse toren Kärnan in Helsingborg. Na een verticale optakeling van 73 meter volgt de eerste afdaling van 67 meter. Tijdens deze drop haal je een snelheid van liefst 127 km/u om vervolgens in een reeks over-banked turns te komen aan hoge snelheid.

Door de eerste testritten die vorige week plaatsvonden, kunnen we meteen zien dat die hoge snelheid gedurende de rit behouden blijft. Het karretje waar 16 personen kunnen inzitten, houdt een mooie snelheid aan tot in de remmen.

De exacte openingsdatum is nog niet meegedeeld maar naar alle waarschijnlijkheid zullen de eerste bezoekers deze zomer een ritje wagen.

Kärnan zal een van de hoogste achtbanen van Europa worden, samen met Silver Star in Europa-Park zal deze een tweede plaats delen in de hoogterecords van Europa. Beide achtbanen zijn 73 meter hoog, enkel Shambhala in PortAventura doet het met 76 meter net iets beter. Met de komst van Ferrariland in 2017 verliest Shambhala echter deze titel aan de nieuwe achtbaan die het record zal verpulveren, deze wordt maar liefst 112 meter hoog. Ferrariland is een onderdeel van het PortAventura Resort, waardoor het Europees hoogterecord in het Spaanse Resort zal blijven.

 

Offride:

 

Onride:

 

De volledige bouw kan u hier volgen.

 

Video’s: Roller Coaster & Kärnan ~YouTube