Eerste gethematiseerde waterpark van Frankrijk opent in juli 2015

Het park krijgt de naam Splashworld Provence mee en is het grootste waterpark van Frankrijk, tevens is dit het enige volledige ecologische waterpark van het land. Het waterpark krijgt een oppervlakte van 4.1 hectare en ligt op 17km van de stad Avignon.

In dit waterpark vind je de grootste oneindige rivier van Europa en de grootste surfsimulator ter wereld. Daarnaast is er een complex met spannende glijbanen, een familieattractie en verschillende speeltuinen voor kinderen van alle leeftijden en een avonturenrivier die toegankelijk is voor mensen met een beperking. En niet te vergeten, er zijn voldoende eetgelegenheden zodat je zeker geen honger zal leiden.

Meer dan 600 palmbomen, meer dan 700 exotische planten, meer dan 900 bamboeplanten en meer dan 1.2 km heggen worden nu aangelegd in Splashworld Provence. In deze gigantische tuin zijn maar liefst 4.2 km leidingen begraven en 12.5 km infuusleidingen. De reuzenglijbanen zijn klaar voor de super waterpret en het park zal meer dan 15 attracties tellen.

Je kunt er ook de wave club bezoeken, deze heeft wel een aparte toegangsprijs. In deze club kan je terecht voor surflessen en een voorstelling waarbij je ook kan eten. Een restaurant met een panoramisch uitzicht is hierbij ook aanwezig.

In het park wordt momenteel een grote glijbaantoren geïnstalleerd.

Bron provence-toerisme.com

Foto’s: Splashworld