Drone filmt vervallen zwemparadijs Tropicana

Tropicana was ooit het grootste zwembad van de Center Parcs groep. Het werd geopend in 1988 en werd verkocht door de groep in 1993 aan een particuliere horecaondernemer.

De bouw van het paradijs heeft een jaar geduurd. De bedoeling was om mensen een dagje zwemplezier aan te bieden zonder overnachtingen. Tropicana bevatte naast een zwembad ook een sauna complex, schoonheidssalon, partycentrum en dansclub.

In 2007 kwam het zwemparadijs in opspraak. Na een inspectie bleken er veel negatieve punten te zijn in het zwembad. De eigenaar kreeg een boete van 80.000€ als de problemen niet aangepast werden.

In 2010 zijn de deuren definitief dicht gegaan. Het complex zou verbouwd worden en het zwembad zou verdwijnen na 22 jaar. Een jaar later bleek de verbouwing niet door te gaan en werd het faillissement aangevraagd.

Tegen 2016 zou het pand afgebroken worden om er senioren woningen van te maken. Momenteel zit er in het pand een paddenstoelenkwekerij. Waar de rotterzwam gekweekt wordt op oude koffiefilters. Het buitenterras en de oude wildwaterbaan zijn omgevormd tot de horecazaak “Aloha Bar”.

Bron: Wikipedia

Beeldmateriaal: Voormedia