Dodelijk slachtoffer in Gröna Lund

In het Zweedse pretpark Gröna Lund is een man overleden na een val van een platform. Het ongeluk deed zich voor bij de attractie Eclipse.

We kunnen stellen dat 2015 een vrij ongelukkig jaar is wat betreft ongelukken in pretparken. In het Zweedse Gröna Lund sloeg onlangs ook het noodlot toe. Om een nog onverklaarbare reden klom een man over de hekken die rond het platform stonden van de enorme zweefmolen Eclipse, waarna de man enkele meters naar beneden viel. De politie onderzoekt waarom de man plots besloot om te gaan klimmen, terwijl dat uitdrukkelijk verboden is.

De directie van het park Gröna Lund is er het hart van in. ‘We leven mee met de nabestaanden en bieden eveneens slachtofferhulp voor het personeel aan.’ Extra veiligheidsmaatregelen bij de attractie zijn niet nodig volgens Gröna Lund. Alle hekken zouden hoog genoeg zijn. Bovendien waren ze goed onderhouden. Het park benadrukt dat er geen fouten gemaakt zijn door de medewerkers, de man zat op het moment van de feiten niet in de attractie Eclipse.

Eclipse is een zweefmolen van ruim 121 meter hoog en werd in 2013 geopend en gebouwd door het Australisch bedrijf Funtime. De attractie kan je het best vergelijken met de Spring/Rox flyer in Plopsaland De Panne of de Mega Mindy flyer in Plopsa Coo.

 

Bron: Looopings

Foto: Coasterforce