Cinéscénie, het grootste nachtspektakel ter wereld

Cinéscénie is het avondspektakel van Puy Du Fou.

Voor  Cinéscénie doet het park beroep op een 1200 tal vrijwillige acteurs, figuranten enzovoort. De acteurs komen voor elke show samen in een van vier dorpen, waar ze zich voorbereiden op hun rollen. In de 1 uur en 40 minuten durende show spelen een 120 tal paarden mee en heel wat andere dieren.

Het verhaal.

Het verhaal vertelt het symbolische lot van de familie Maupillier van de Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog. Deze ritmische en eigentijdse legende ontvouwt zich voor de ogen van de bijna 14 000 toeschouwers en zet de meest recente technologieën in op het grootste podium ter wereld met zijn oppervlakte van 23 hectare. Elke voorstelling mobiliseert 1200 acteurs, 120 ruiters, 80 techniekers en 400 personen die instaan voor het onthaal en de veiligheid van het publiek.

Enkel technische weetjes.

De voorstelling wordt gerealiseerd met een buitengewone technische ondersteuning zoals 24 000 kostuums, elke avond worden 800 vuurwerkpijlen gebruikt, 850 waterjets, 3D-videoprojectie en meer dan 3000 projectoren, waaronder 400 LED-projectoren, die de lichtshow vormen die ontwikkeld werd in samenwerking met de bekende Belgische lichtontwerper Koen Vermeulen. Het 7.5.1. geluidssysteem werd speciaal ontwikkeld om het publiek helemaal op te laten gaan in de actie.

De muziek en stemmen.

De bekende Hollywood-componist Nick Glennie-Smith schreef de originele soundtrack van de show en de beste Franse acteurs leenden hun stem voor het spektakel (Philippe Noiret, Gérard Depardieu, Alain Delon, Jean Piat, Michel Duchaussoy, Robert Hossein, enz.).

Elk jaar vernieuwing.

In slechts enkele jaren tijd groeide de Cinéscénie uit tot reis in een nieuwe dimensie met talrijke nieuwe ontwikkelingen: 7 nieuwe podia in 5 jaar, met nieuwe speciale effecten, een nieuwe lichtshow en nieuwe 3D-videoprojecties en decors.

Nieuw in 2015.

De NEOPTERS

Na meerdere jaren van onderzoek en ontwikkeling, lanceert Puy du Fou een nieuwe generatie van drones om het spektakel te ondersteunen: dit jaar vliegen er niet minder dan 50 NEOPTERS® in het schouwspel van de Cinéscénie.

Het Venetiaanse Bal

Tijdens de Renaissance verwelkomt Catherine van Puy du Fou koning Frans I in haar kasteel. Om de koning te plezieren, die gefascineerd is door Italië en Venetië, biedt ze een Venetiaans bal aan. De scène van de Cinéscénie verandert in een oogwenk: het kasteel verandert in het San Marcoplein, de Renaissancekostuums van de 200 acteurs en ruiters worden flamboyante Venetiaanse kostuums en vier gondels van 18 meter lang stijgen van de bodem van het meer op… Het bal kan beginnen op het ritme van de nieuwe muziek die gecomponeerd werd door Nick Glennie-Smith. Puy du Fou viert op zijn eigenwijze manier de 500ste verjaardag van de slag van Marignan!

Praktische informatie.

Dit spektakel is los van het park te bezoeken, De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 6 en 13 juni en elke vrijdag en zaterdagavond vanaf 19 juni tot 12 september. Voor uw comfort wordt gevraagd een uur voor aanvang van de show aanwezig te zijn, de show begint om 22.30 uur.

Een ticket kan afzonderlijk gekocht worden van het park of in combinatie met het park.

Themeparkfreaks.eu kreeg een uniek voorproefje.

De Themeparkfreaks kregen een unieke kans om de generale repetitie bij te wonen, hieronder kan u enkele foto’s vinden van dit prachtig spektakel, dat ongetwijfeld een diepe indruk op u zal nalaten.