Treinen gearriveerd voor Kärnan in Hansa Park

In Hansa Park verloopt de bouw van Kärnan momenteel voorspoedig, tijdens de bouw moesten enkele euvels overwonnen worden, maar daarin slaagde het park met glans. Na de bouw van de toren en het stationsgebouw kwam de track aan de beurt, welke ondertussen de eindfase benadert.

Uiteraard moet een achtbaan volop getest worden vooraleer deze in gebruik kan worden genomen, bij testen horen ook treintjes. Deze treintjes zijn ondertussen gearriveerd in het park, wat er op wijst dat de eerste testritten in het verschiet liggen.

Het eerste treintje staat sinds gisteren op de baan, het lijkt er dus sterk op dat we in de komende dagen de testritten zullen kunnen aanschouwen. De treintjes bieden elk plaats aan 16 inzittenden.

De baan krijgt een zeer indrukwekkende toren waarin de First drop zal plaatsvinden, deze toren is een replica van de Zweedse toren Kärnan in Helsingborg.

Kärnan is de enige toren die overbleef van het oude Helsingborg Kasteel, een van de sterkste vestingen tijdens de middeleeuwen. Het Deense leger kon het kasteel tweemaal veroveren in de Skåne-oorlog in 1675-1679, daarop liet de Zweedse koning alle vestingen in de stad afbreken enkel deze linker toren liet hij overeind staan.

De treintjes zijn zo gethematiseerd dat ze perfect bij het verhaal en de aankleding van de baan passen.

Kärnan is een Infinity Coaster die gebouwd werd door de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer. De baan is een indrukwekkende 73 meter hoog en 1.235 meter lang. De baan kreeg een verticale lifthill, die zich in de toren bevindt, in deze toren zal ook de First drop plaatsvinden die loodrecht naar beneden verloopt. De baan bevat meerdere inversies waarvan eentje indoor.

Dit is niet de eerste Infinity Coaster die Gerstlauer bouwde, in het Engelse Alton Towers werd in 2013 The Smiler geopend, een recordbrekende achtbaan met maar liefst 14 inversies. Ook Powerpark te Finland opent dit jaar een Infinity Coaster onder de naam Junker.

Een openingsdatum voor Kärnan is vooralsnog niet geweten.

De bouw van Kärnan kan je volgen in ons bouwartikel.

Bronnen: Hansa Park, Wikipedia, LNonline.

Foto: LNonline.