The Forbidden Caves openen op 14 mei in Bobbejaanland

Nadat enkele gelukkige Addict Pas houders de kans kregen om op een pre-opening de attractie te betreden, kunnen alle andere bezoekers The Forbidden Caves vanaf 14 mei betreden.

Het park investeerde 5 miljoen euro in de bouw van een zogenaamde immersive tunnel. Letterlijk betekent dit tunnel waarin je ondergedompeld wordt. Op een oppervlakte van 1.500 m² creëerde men een compleet nieuwe wereld, waar de bezoekers Jasper Dubois zullen ontmoeten.

Tijdens een jeepsafari door de jungle belanden bezoekers plots in een ondergrondse wereld met grotten en mijnschachten die bewaakt worden door exotische monsters. Dankzij moderne film- en animatietechnieken is de bezoeker niet alleen toeschouwer, maar wordt hij zelf letterlijk deel van het verhaal. In een immersive tunnel is de lijn tussen feit en fictie bijzonder dun, waardoor bezoekers de attractie beleven met al hun zintuigen.

 

11059518_10153218381020822_2940299345809763948_n

 

Het Verhaal

Jaspers zoektocht naar de buitengewone kristallen houdt hem al enkele jaren bezig, maar hij was niet de eerste die het mysterie probeerde te ontrafelen. Zijn opa Jean-Pierre heeft ook een poging ondernomen. Ook hij was gefascineerd door de mythe van The Forbidden Caves. De verdwenen beschaving, de geheimzinnige kristallen, de grotten, … het stond vast: hij zou de kristallen vinden. Waarop Jean-Pierre koers zette naar Khyonesia om er uiteindelijk enkele maanden te blijven.

Zijn eerste aanwijzing was een stenen tablet dat hij diep in de jungle had ontdekt. Er waren vreemde tekens in gegraveerd. Jean-Pierre bestudeerde het gesteente wekenlang en was er in geslaagd de code te ontcijferen. Het ging om een tekst in een nog onbekende taal die bevestigde wat hij had gehoopt: de kristallen bestaan!

Met de steun van Koning Morowath, de leider van Khyonesia en zijn persoonlijke vriend, zette Jean-Pierre zijn zoektocht naar de kristallen verder. De stenen tablet vermelde een ondoordringbare holte, een natuurlijke kluis, diep onder de grond. Die zou de kristallen herbergen. Hij groef een netwerk van tunnels en gangen op de locatie in het regenwoud waarvan hij vermoedde dat de kristallen er diep onder de grond zaten.

Maar dan ineens, bijna uit het niets, kondigden Jean-Pierre en Koning Morowath het einde van de opgravingen aan. De site werd gesloten. Het was de enige keer dat Jean-Pierre zijn zoektocht staakte zonder effectief te vinden waar hij naar op zoek was.