The Forbidden Caves officieel geopend

Nieuwe attractie ‘The Forbidden Caves’ officieel geopend

Maak je klaar voor een bloedstollend avontuur, diep onder de grond

Lichtaart, 14 mei 2015 – The Forbidden Caves, Bobbejaanlands nieuwste aanwinst, opende op woensdag 13 mei officieel de deuren. De nieuwe attractie, een immersive tunnel die uniek is voor de Benelux, neemt bezoekers mee op een spannende ondergrondse grottenexpeditie in de regenwouden van Khyonesia, Zuidoost-Azië. Aan de opening van de attractie gingen 6 maanden constructie en decoratie, en een investering van 5 miljoen euro vooraf.

Een trotse Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland, vertelt: “Met ‘The Forbidden Caves’ brengen we een voor de Belenux unieke attractie naar Lichtaart. De ride is voorzien van een sterke theming, en dit vertaalt zich niet enkel naar de sensatie tijdens de rit zelf. Van bij het begin van de wachtrij worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Jasper DuBois, het hoofdpersonage van The Forbidden Caves. De beleving van het grotere verhaal komt in deze attractie centraal te staan.”

In The Forbidden Caves worden bezoekers door Jasper DuBois en zijn Amazing Cave Tours meegenomen op een grottenexpeditie in de regenwouden van Khyonesia, in Zuidoost-Azië. Jasper belandde zo’n twee jaar geleden niet zomaar in dit kleine koninkrijk. Hij wil koste wat kost doen waar zijn spoorloos verdwenen grootvader, een beroemd archeoloog, niet in slaagde: de kristallen vinden waarrond al eeuwenlang een mysterieuze mythe bestaat.

De zoektocht van Jasper Dubois

Het oeroude verhaal gaat als volgt: ooit werden deze bossen bewoond door stammen die honderden meters diep onder de grond een ingewikkeld netwerk van grotten en gangen ontdekten. In de grotten bevonden zich kristallen met een krachtige, bovennatuurlijke energie die niet enkel warmte en licht uistraalden, maar die planten en dieren ook razendsnel deden groeien tot reuzachtige schepsels en monsters. Enig bewijs daarvan werd echter nooit gevonden. Bovendien verdween de hele bevolking op mysterieuze wijze van de aardbodem…

Waar iedereen zich erbij neerlegt dat het verhaal gewoon een oude legende is, is Jasper er rotsvast van overtuigd dat zijn grootvader al die jaren gelijk had over het bestaan van de kristallen. Waar zou die paarse edelsteen met rare gloed, een cadeautje van zijn opa, anders vandaan komen? En wat met de achtergelaten notities van de hand van zijn grootvader? Om zijn gelijk te bewijzen zoekt en graaft Jasper naar bewijs, zeer tegen de zin van Khyonesia’s
koning Morowath. Als alibi richt Jasper ‘Amazing Cave Tours’ op, een expeditiebedrijfje dat toeristen meeneemt op grottentochten naar de ondergrondse diepten van het woud. Zijn onderneming draait goed, en koning Morowath is tevreden dat toeristen hierdoor de weg naar Khyonesia vinden. In zijn vrije tijd kan Jasper lustig verder graven…

Compleet onverwacht, net wanneer een nieuwe groep toeristen klaar staat voor een expeditie, vindt Jasper de doorgang naar de grot waar de kristallen verborgen zitten. Een paarse gloed schijnt hem van tussen de rotsen toe… Eindelijk, euforie! Hier heeft Jasper al die jaren voor gewerkt!

Hét bewijs dat de mythe en het verhaal van zijn opa kloppen. Maar zou dat verhaal over reusachtige monsters dan ook waar zijn? Bezoekers van ‘The Forbidden Caves’ zullen het gauw genoeg weten!

Totaalervaring

Roland Kleve over de nieuwe attractie: “De beleving van The Forbidden Caves zit ‘m niet enkel in de adrenaline, maar ook in ontdekking, interactie en het verrassingseffect. Met een combinatie van de meest recente video- en animatietechnieken en live acteurs, komen we tot een totaalervaring. Het plaatje van The Forbidden Caves klopt!”

Volg de avonturen van Jasper DuBois via http://www.forbiddencaves.be
of zijn Instagramaccount: https://instagram.com/jasper_dubois/

Cijfers en weetjes

De ‘immersive tunnel’ attractie is uniek voor de Benelux. Dankzij de meest recente video- en animatietechnieken is de lijn tussen feit en fictie bijzonder dun en worden bezoekers niet enkel toeschouwers, maar maken ze deel uit van het verhaal. Al hun zintuigen worden geprikkeld.

• Investering van 5 miljoen euro
• 6 maanden voor bouw en constructie van de attractie
• Honderden personen hielpen mee
• 1400 m² indoor oppervlakte
• 2500 m² outdoor oppervlakte
• 60 personen per rit, 15 ritten per uur: 750 personen per uur
• 7 projectoren voor afspelen film
• Extra projector in pre- en aftershow
• Filmduur: 2 minuten
• Duur totale beleving: 12 minuten
• Film: 60 frames/seconde
• Holovis (UK): ontwerp en constructie van de immersive 3D ride
• S78 (USA): storytelling, design en media production door
• Rocas & DESIGN (Spanje): theming

Adventure Valley

Met de komst van The Forbidden Caves kan Bobbejaanland naast Cowboy Town een tweede gethematiseerde zone inluiden: Adventure Valley. Bovenop The Forbidden Caves en de attracties King Kong, Banana Battle en Revolution, vind je er ook een nieuw catering punt, Coffee Cave, en Jasper’s Supply Depot, een nieuwe souvenirwinkel.

Een uitgebreid verslag van de feestelijke opening volgt later.