Parc Sindibad opent op 25 mei

Op 25 mei zal Sindibad eindelijk heropenen. Het pretpark in Casablanca in Marokko ging in 2008 failliet. Nadien werd het park overgenomen door een groep van investeerders, waaronder Compagnie des Alpes (CDA), de groep die ook de Walibi parken in haar portefeuille heeft.

De heropening van Sindibad zal zowel een themapark, dierentuin als archeologisch park inhouden. Het park moest eigenlijk worden geopend eind vorig jaar, maar het project liep vertraging op. Tegen het einde van het jaar komen er ook nog eens 200 appartementen en 50 villa’s bij. Het totale budget van het project wordt geschat op 2,5 miljard dirham, dat overeenkomt met zo’n slordige 600 miljoen euro. De inkomprijs zal afhankelijk van de dag 20 tot 30 dirham bedragen (4,81 tot 7,21 euro). Daarbovenop zal er per attractie nog betaald moeten worden. Het zou dan gaan tussen een bedrag van 10 tot 35 dirham (2,40 tot 8,41 euro). Rachid Bennani, directeur generaal van de Sidibad Holding (dochteronderneming van Alliances) zegt dat de rentabiliteit laag zal zijn. De investeringen zullen pas na 20 jaar terug verdient zijn.

In het park werden diverse nieuwe attracties geplaatst, waaronder een indrukwekkende Euro Fighter achtbaan van Gerstlauer. De oude infrastructuur werd volledig opgeknapt en er werd voor heel wat thematisering gezorgd. Op een gebied van 15 hectare staan momenteel 17 attracties.

Bron: telquel.ma