Pairi Daiza stelt voor… De Magische Nachten

Pairi Daiza stelt voor… De Magische Nachten (18,19 en 20 juni, 18 en 31 juli, 28 augustus)

40 Muzikanten eren de muziek.

Na het grote succes van de Nocturnes in 2014 (allemaal uitverkocht), opent Pairi Daiza dit jaar zijn deuren voor muzikanten. En dit voor een geheel nieuw evenement: de Magische Nachten.

Zes avonden zullen in het teken komen te staan van de muziek: klassieke muziek, jazz en buitenlandse muziek. Dit alles bij kaarslicht, in landschappen van over de hele wereld en in samenwerking met het Waals Koninklijk Kamerorkest.

Dertig à veertig gerenommeerde artiesten zullen het beste van zichzelf geven tijdens deze bijzondere nachten in Pairi Daiza.

Elk van deze zes nachten zal een eigen thema krijgen.

  • 18 et 19 juni: « Alors on aime »
  • 20 juni: « Le Carnaval des Animaux »
  • 17 juli: « Alors on danse »
  • 31 juli: « Alors on chante »
  • 28 augustus: « Alors on swing »

“Onze Tuin dient een weerspiegeling te zijn van het paradijs. En wat zou het paradijs voorstellen zonder muziek? Mijn ontmoeting met Laurant Fack, Directeur van het Waals Koninklijk Kamerorkest, in het kader van Mons 2015, was de start van een droom die nu werkelijkheid wordt: het organiseren van Magische Nachten. We zagen onmiddellijk de magie die zou ontstaan door de interactie tussen muziek van hoog niveau en de botanische, architecturale en zoölogische tuin, Pairi Daiza” vertelt Eric Domb, eigenaar en stichter van Pairi Daiza.

Concreet gezien zullen de artistieke prestaties erg gevarieerd zijn en zullen ze vaak gelinkt zijn aan de wereld waarin ze worden uitgevoerd. Ze zullen opgedeeld zijn in drie perioden van elk 20 à 30 minuten, steeds gevolgd door een pauze van een half uur. Op deze manier kunnen de bezoekers tijdens de pauzemomenten verder wandelen naar een andere wereld. Tijdens bepaalde Magische Nachten zullen er ook acrobaten aanwezig zijn die een spektakel zullen opvoeren tussen de muzikanten. Er zullen ook interactieve workshops georganiseerd worden (Taï-chi op muziek, Afrikaanse dans, …)

Meer uitleg over de avonden.

18 en 19 juni : « Alors on aime »

OASIS: De Magische Nachten gaan van start in de Oasis, een emblematische plaats in de geschiedenis van Pairi Daiza, die zal daveren op de tonen van het Waals Koninklijk Kamerorkest en Frank Braley, laureaat 1991 in de Koningin Elisabethwedstrijd (piano). Muziek: grote klassiekers van Mozart, Vivaldi, Bach, Chostakovitch en Chopin.

AFRIKA: Ga in trance door de percussiemuziek van de groep Nyaka Ngoma !

CHINA: Vind uw vitale energie en harmonie, op de tonen van muziek, met een Taï-chi meester.

BRASSERIE: Laat u meeslepen door de traditionele muziek van de Balkan (tziganes), met een eigen interpretatie door de « Balkan Waves » (met de violist van Vaya con Dios) ! Een plezierige avond, fun gegarandeerd.

BOOT: Ga los op de ritmes van Zuid-Amerika. Astoria en zijn muzikanten en Christophe Delporte, accordeonist van Annie Cordy en Renaud.

AMPETHEATER en in het PARK: Volg de groep « Sax à fond » doorheen de verschillende werelden van Pairi Daiza!

BAD VAN DE OLIFANTEN: Met het strijkkwintet « Les Mères Sauvages » en tango op etnische muziek, van Vivaldi, Gershwin, Ravel, tot Bach

26052015_nuits magiques_NL_ann-04

20 juni : « Le Carnaval des Animaux »

OASIS: De mythische « Carnaval des Animaux » van Saint-Saens, met het Waals Koninklijk Kamerorkest, Frank Braley, Anne Van den Bossche (Concervatoria Bergen en Brussel) en studenten van het Koninklijk Conservatorium van Bergen.

CHINA: Een Chinese muzikante zal de bezoekers begeesteren met traditionele instrumentale muziek.

AMPHITHEATER: Een feeëriek spektakel met paarden.

BAD VAN DE OLIFANTEN: Een prachtig klarinettenkwartet.

INDONESISCHE TEMPEL: Een avondwandeling op de tonen van traditionele Indonesische muziek.

AFRIKA:  Ga in trance door de percussiemuziek van de groep Nyaka Ngoma !

BRASSERIE: Laat u meeslepen door de traditionele muziek van de Balkan (tziganes), met een eigen interpretatie door de « Balkan Waves » (met de violist van Vaya con Dios) ! Een plezierige avond, fun gegarandeerd.

26052015_nuits magiques_NL_ann-05

17 juli : « Alors on danse »

OASIS of POGOST:   Waals Koninklijk Kamerorkest met Jean -François Chamberlan, concertmeester (Nr 1) van dit gezelschap en laatste leerling van Arthur Grumiaux, één van de grootste violisten. Op het programma: walsen van Tchaikovsky, Shotakovitch, Sibélius, Straus, Hongaarse dansen van Brahms en Roemeense dansen van Bartok. Met een demonstratie balroomdansen.

AFRIKA: Interactief spektakel. Dans op de tonen van Afrikaanse muziek !

CHINA: Interactief spektakel. Vind uw vitale energie en harmonie met een Taï-chi meester.

BOOT: Zuid-Amerikaanse tango’s met Christophe Delporte (accordeonist van Annie Cordy en Renaud), die vergezeld zal zijn van tangodansers.

BRASSERIE: In het teken van Ierland ! Laat u meeslepen door folkmuziek. Het zal onmogelijk zijn om stil te blijven staan !

INDONESISCHE TEMPEL: Een avondwandeling op de tonen van traditionele Indonesische muziek.

26052015_nuits magiques_NL_ann-07

31 juli : « Alors on chante »

OASIS of POGOST: Waals Koninklijk Kamerorkest met Jean-François Chambelan, met een sopraan en bas-bariton (Conservatoria van Brussel en Luik). En een koor !

AFRIKA: Een Afrikaanse groep met zangers die u in een trance zullen brengen met hun percussiemuziek.

BOOT: Reis met de groep Astor Klezmer Trio, met de Klezmer liederen (Joods), de wereldberoemde fluitist Marc Grauwels, de accordeonist Christophe Delporte (accordeonist van Annie Cordy en Renaud), en violisten.

CHINA: Muzikanten en zangeres met traditionele Chinese muziek.

BRASSERIE: Laat u meeslepen door Ierse folkmuziek.

BAD VAN DE OLIFANTEN: Een Afrikaanse zangeres zal aan de rand van het bad zingen voor de olifanten.

26052015_nuits magiques_NL_ann-09

28 augustus : « Alors on swing »

OASIS of POGOST: Met SOLEDAD !

AFRIKA: Het Afrikaans dorp in Afro-jazz sfeer.

BRASSERIE: New Orleans… met een blues groep. Wat drinken we in New Orleans, Louisiana ?

PARK: Reis doorheen de verschillende werelden van Pairi Daiza, in het spoor van de groep « Sax à fond », tien extravagante saxofonisten !

BOOT: De « Balkan Waves » spelen tzigane… jazz.

OASIS: De internationaal bekende Belg Fabrice Alleman brengt prachtige jazz muziek.

26052015_nuits magiques_NL_ann-10

Deze avonden zijn toegankelijk voor iedereen op vertoon van een speciaal toegangsticket (prijs : 20 euro), dat vanaf dinsdag 26 maart te koop zal zijn op de website van de « Jardin des Mondes » : www. pairidaiza.eu

Opgelet : om de rust te garanderen zal er slechts een gelimiteerd aantal tickets verkocht worden.