Junker wordt volop getest in PowerPark te Finland

In het Finse Power Park opent dit jaar een infinity coaster van Gerstlauer.

De achtbaan kreeg de naam Junker. De achtbaan heeft een lengte van 860 meter en bevat een heleboel speciale elementen.

Je wordt gelanceerd aan 100 km/h. De lancering verloopt zonder stilstaande fase, de inzittenden worden in twee seconden gelanceerd. Hierna volgt een “Inverted top-hat” en vervolgens krijg je een “Norwegian loop” (2 inversies) en een “Horsehoe” te verwerken. Na nog een airtimeheuvel volgt een “Dive-loop” en een “Corkscrew”.

De baan zal 35 meter hoog worden en een unieke lay-out hebben. Bij deze baan neem je plaats in losse karretjes waar je met 8 personen in kan zitten (2 rijen van 4).

Ondertussen zijn de eerste testritten een feit.

Testrit #1

Testrit #2

Testrit #3

 

De volledige bouw kan u hier herbeleven.

Junker is een Infinity Coaster van Gerstlauer, een mooi ander voorbeeld van zo’n Infinity Coaster is The Smiler die in 2013 opende in het Engelse Alton Towers. Deze allereerste Infinity Coaster behaalde meteen een wereldrecord door de meeste inversies ooit in een achtbaan aan te bieden. Maar liefst 14.

Ook in Hansa Park te Duitsland wordt momenteel volop gebouwd aan een zogenaamde Infinity Coaster. Deze baan zal als speciaal element een verticale lifthill hebben met een verticale drop, die plaats vinden in een hoge toren.