Nieuw waterpark voor Universal Studios Orlando

Het lijkt wel of Orlando de place to be wordt de komende jaren voor pretparkfanaten. Bush Gardens Tampa en SeaWorld Orlando kondigden al de bouw van een nieuwe achtbaan aan en I-Drive 360 krijgt enkele indrukwekkende attracties, waaronder een gigantisch reuzenrad, een hoge Star Flyer en de hoogste achtbaan ter wereld.

Vandaag kwam ook vanuit Universal Studios een aankondiging om u tegen te zeggen. Het park zal uitbreiden met een tweede waterpark, Volcano Bay, dat zal openen in 2017.

huts-550x366

De bouw van de nieuwe King Kong attractie is nog volop aan de gang, toch blijft het park vooruit denken en begint aan de bouw van een compleet nieuw waterpark.

Dit nieuwe waterpark zal gebouwd worden op een oppervlakte van 21 hectare. De bouwwerken zijn reeds gestart en het park zal geopend worden in 2017. De blikvanger zal een grote vulkaan worden die af en toe uitbarst, verder zien we op de tekeningen heel wat waterglijbanen en een golfslagbad.

slide-550x436

Hiermee wordt Volcano Bay het zesde waterpark in Orlando, één waterpark is in handen van Universal en vanaf 2017 mogen ze een tweede toevoegen aan dat lijstje. Twee anderen waterparken liggen in het disney resort, één bij het Seaworld Resort en nog eentje is in handen van Legoland Florida.

Zusterpark Universal Studios Hollywood is volop bezig met de bouw van een baanbrekende attractie, volledig in het teken van de filmreeks Fast and Furious en opende onlangs een gloednieuwe zone helemaal gewijd aan de populaire TV-reeks The Simpsons.

Bron: Universal

Foto’s: Universal