Hartenhof dan toch in de Efteling?

Momenteel maakt de “Efteling” plannen om haar grondgebied uit te breiden. Het gaat hier om een expansie van maar liefst acht hectare grond, gelegen aan de oostelijke zijde van het park. Dit gebied is relatief ver gelegen van de omliggende woonwijken, zodat de bewoners minder geluidshinder zullen ondervinden.

Maar wat zal de Efteling concreet op dit nieuw stuk land willen bouwen? Het maakt ons alleszins zeer nieuwsgierig.

Wat we wel al weten is dat het park de 2de fase van het bungalowpark “Bosrijk” wil afwerken. Wanneer deze fase voltooid zal zijn, zullen er ongeveer 2000 bezoekers kunnen verblijven.
De Efteling heeft naar verluid ook plannen voor een tweede hotel, maar daarover is nog zeer weinig bekend. Ook de toegangswegen en de parkings zelf zullen deftig worden herzien en eventueel aangepakt.

Het grootste gerucht en tevens het meest interessantste, is de terugkeer van “Hartenhof”.
Dit prestigieuze project staat al zeer lang op het verlanglijstje van het management, maar werd tot nu toe nog nooit gerealiseerd. Het betreft hier een gigantische darkride, die naar schatting 42,5 miljoen euro zal kosten.

“Hartenhof” werd  voor het eerst aangekondigd in 2012, maar door problemen met een eventueel nieuw aandrijfsysteem, speciaal ontworpen voor deze attractie, werden deze plannen uitgesteld.

Als de attractie er wel degelijk zou komen, wordt er vermoed dat deze klaar zal zijn in 2017 net op tijd voor de 65ste verjaardag van het park. Dit is nog niet bevestigd.

Wij hopen u binnenkort meer informatie omtrent dit project te kunnen brengen.

Bron: Airtimers