F.C. De Kampioenencafé officieel geopend in Plopsaland De Panne

Zopas werd in Plopsaland De Panne het echte F.C. De Kampioenencafé feestelijk geopend in het bijzijn van Ann Tuts (Doortje), An Swartenbroekx (Bieke) en Danni Heylen (Pascal). Voortaan kunnen bezoekers in het originele kantine-decor een ‘dagschotel’ of ‘choco’ bestellen. Daarnaast kreeg ook de echte brocanterie van Fernand uit de populaire serie F.C. De Kampioenen een permanente locatie in Plopsaland De Panne.

Maar liefst 21 seizoenen lang – van 1990 tot 2011 – was het café van de Kampioenen het middelpunt van de tv-serie. Het kantine-decor wordt door jong en oud herkend en kreeg een vaste plek op het Dorpsplein van Plopsaland De Panne. Studiospots en camera’s geven de bezoekers het gevoel dat ze echt op de tv-set van F.C. De Kampioenen rondlopen. Bovendien is het mogelijk om net als de acteurs in het café een hot dog, croque of de alom bekende ‘dagschotel’ te bestellen. Naast het decor van het café kreeg ook de brocanterie van Fernand een plek in dezelfde ruimte. Het F.C. De Kampioenencafé telt zo’n 100 zitplaatsen (binnen- en buitengedeelte).

F.C. De Kampioenen Fandagen

De opening van dit nieuwe horecapunt mocht uiteraard niet zomaar voorbij gaan. Vandaag, morgen en zondag kunnen bezoekers hun populaire helden ontmoeten tijdens de F.C. De Kampioenen Fandagen. Naast verschillende meet & greets én fotomomenten met de fans zullen de Kampioenen ook meerijden in de parade.

Story Walk of Fame

Op het einde van de officiële opening had Plopsa nog een verrassing in petto. De acteurs mochten hun eigen ster op de Story Walk of Fame onthullen. “We zijn heel erg blij met deze samenwerking tussen Plopsa en VRT. Met die ster willen we hen daar uitgebreid voor bedanken.” aldus Wim Wauters, Parkmanager Plopsaland De Panne.