Baby Q krijgt een eigen kooi

Na maandenlang uitkijken werd in de nacht van 21 april Baby Q geboren. Het jonge olifantenkalfje werd meteen een zorgenkindje.

Na weken van intensieve verzorging blijft het afwachten hoe de toekomst zal verlopen voor de jonge olifant.  Zijn gewicht blijft aan de lage kant en schommelt elke dag. Daarom blijven de verzorgers Baby Q intensieve zorgen verlenen met een voederbeurt elke twee uur.

Baby Q mag het contact met de kudde absoluut niet verliezen. De vrouwtjes , inclusief mama May Tagu , stellen zich voorlopig veel te ongeïnteresseerd en koel op tegenover het olifantje.

Daarom bouwde de technische dienst speciaal op maat van Baby Q een box in de zandstal. Zo heeft de baby zijn eigen ruimte, maar kan de olifantenfamilie hem te allen tijde zien, ruiken en aanraken, terwijl de rust en veiligheid van Baby Q toch gegarandeerd blijft.