Spectaculaire luchtfoto’s: Bouw nieuwe achtbaan in Phantasialand

Het seizoen 2014 was nog niet eens in de helft, en de werken voor de nieuwe attractie in Phantasialand waren al begonnen. Ondertussen is de naam van de attractie bekend, evenals het type. De achtbaan zal Taron noemen en het wordt een Intamin Launch Coaster. Deze zal komen te liggen in het nieuwe themagebied Klugheim.

Voor de rest wil het park niets lossen over de nieuwe achtbaan. Daarom zijn de bouwfoto’s van deze attractie eens zo spannend om te volgen. De nieuwe achtbaan zal enorm veel decoractie krijgen en mooi aangekleed worden in het thema. Hierdoor wordt de track voorlopig ingepakt in een witte bescherm folie.

Het begin van de bouw en vele foto’s, kon je hier al bekijken.

 

Wat maakt de bouw foto’s nu zo interessant?

In februari, nog voor er ook maar 1 trackdeel of support gespot was in het park, beweerde de pretparksite, screamscape, dit te weten over de nieuwe attractie:

Het wordt een Intamin Coaster maar met een design die meer doet denken aan een mix tussen Cheetah Hunt in Bush Gardens Tampa en Thirteen in Alton Towers.

Wanneer de achtbaan het station verlaat, komt deze door een kort indoor dark ride gedeelte waarna de achtbaan op een launch strook komt en naar buiten gelanceerd wordt. Daar komt die in een 8 figuur element dat “Panorama Curve” genoemd wordt, het lijkt enorm op het 8 figuur van Cheetah Hunt. Vandaaruit wordt de trein gedropt in een opeenvolging van s bochten waarna die het gebouw terug binnen gaat en opnieuw een dark ride gedeelte volgt, inclusief een 10 meter verticale drop zoals in Thirteen. Vandaaruit gaat de trein in een Tilt-track element, zoals die van Escape From Gringotts, en wordt gedropt in een tweede launch, een Intamin inversie volgt met verschillende overbanked curves en verder gaat in een corkscrew of zero-g-roll inversie waarna de trein terug in het station komt.

De treinen hebben karretjes met 2 rijen van 4 personen. Elk treintje is 2 karretjes lang voor een totaal van 16 rijders per trein.

Ondertussen is het duidelijk dat er een achtbaan komt, dat deze gebouwd zal worden door Intamin en dat er een launch komt. Ook het indoorgedeelte lijkt al duidelijk te worden en een tweede launch strook wordt ook zichtbaar. Het lijkt er steeds meer en meer op dat de straffe beweringen misschien wel eens werkelijkheid zouden kunnen worden. We blijven alvast deze bouw opvolgen! Hieronder een aantal prachtige foto’s:

Volledige grote: klink hier

 

Volledige grote: klink hier

 

Volledige grote: klink hier

 

Volledige grote: klink hier

 

Volledige grote: klink hier

 

Volledige grote: klink hier

 

Foto’s: phantafriends.de