Power Park: Bouwupdate

Nog dit jaar zal het Finse PowerPark een Infinity Coaster openen van Gerstlauer!

Eerder was al bekend gemaakt dat er een nieuwe achtbaan zou komen, maar pas gisteren werd duidelijk dat dit geen kleintje zou worden. Er wordt namelijk gebouwd aan een Infinity Coaster met 6 inversies (momenten dat je over de kop gaat).

De achtbaan die Junker zal heten, zal 860 meter lang worden en een heleboel elementen bevatten. Eerst zal er een Lancering plaatsvinden (zonder stilstaande fase), hierbij worden de inzittende in minder dan 2 seconden tot 100 km/u gelanceerd, daarna zal het karretje in een “Inverted top-hat” komen om vervolgens een  “Norwegian loop” (2 inversies) en “Horsehoe” te verwerken. Hierna volgt een airtime heuvel en nog een “Dive-loop” en “Kurkentrekker”. De baan zal 35 meter hoog worden en een unieke lay-out hebben. Er zullen losse karretjes opkomen waarin je met 8 personen kan zitten (2 rijen van 4) voor een totaal van 8 personen per bakje.

Lay-out nieuwe rollercoaster PowerPark @CoastersandMore.de

nmou010009pa7ituo001ct

Een reclamespot voor de nieuwe achtbaan:

 

Bouw foto’s:

De treintjes:

Eerste testritten:

Foto’s: Power Park