Meer laatavondopeningen voor Walibi Holland goedgekeurd

Walibi Holland mag en kan vanaf nu letterlijk een feestje bouwen voor de nieuwe vergunning die ze hebben weten te versieren.

Met de oude vergunning mocht het park maar maximaal 18 dagen tot ‘s avonds open blijven. Door de nieuwe vergunning, die werd goedgekeurd, kan het park nu 30 dagen tot 23 uur de deuren open houden. Deze nieuwe vergunning zal rechtstreeks invloed hebben op de feestjes die het park kan geven. Er zijn nu 12 dagen extra om evenementen en optredens te houden. Ook zou de populaire Halloween Fright Nights over meer dagen verspreid kunnen worden.

Daarnaast mogen op het aangrenzend terrein naast walibi holland nog eens 12 dagen per jaar muziekfestivals gehouden worden zoals Defqon 1 en Lowlands. Hiermee komt het totale aantal dagen voor evenementen op 42 te staan. Een aantal buurtbewoners en omliggende gemeenten hadden hiertegen geprotesteerd, maar de rechter keurde gisteren de nieuwe vergunning toch goed. Walibi Holland benadrukt dat de nieuwe vergunning voor iedereen beter is, want nu zijn er ook geluidsnormen in opgenomen.

Hoe het park de extra laatopeningen zal invullen, is nog niet bekend.

Bron: Looopings.nl