Krijgt PortAventura ’s werelds hoogste Launch coaster?

PortAventura zal de thuishaven worden van ’s werelds tweede Ferrari-themapark. De opening staat gepland voor het seizoen 2016. Naar verluid zal het ook de snelste Launch coaster ter wereld openen. Of deze geruchten waar zijn, dient het management nog te bevestigen.

Men wil pas alle details aan het grote publiek vrijgeven vanaf 7 Mei 2015.
Een van de meest spraakmakende geruchten is dat de achtbaan hoger zal worden dan Kingda Ka, momenteel de hoogste en snelste achtbaan van de Verenigde Staten. Kingda Ka heeft maar liefst een hoogte van 140 meter (of 459 feet).

De exacte snelheid van de aangekondigde coaster is nog niet bekend, maar je kan wel vermoeden dat het sneller zal moeten worden dan Kingda Ka. Of deze zelfs “Formula Rossa”(momenteel de snelste achtbaan ter wereld met een topsnelheid van 240 km/h) zal verslaan, valt nog af te wachten. Stiekem hopen we van wel uiteraard.

De vraag die ons tevens bezig houdt, hoe lang zal deze nieuwe baan nabij Salou zijn hoogterecord houden? Onlangs kondigde men  “Skyscraper” voor “Skyplex Orlando” aan, deze achtbaan zal maar liefst 152m hoog worden volgens de planning.

Wij hopen u binnenkort hierover meer nieuws te kunnen brengen.