Grote nieuwe attractie voor Nigloland in 2016

Op 4 april organiseerde het Franse pretpark Nigloland een fandag. Gael Ottmann van parcplaza was er bij en bracht verslag uit. Hieronder kan u lezen wat er aangekondigd werd voor de toekomst.

Het parkmanagement zal deze week een groot pretpark in Duitsland bezoeken (Hoogst waarschijnlijk Europa-Park) en daar de nieuwigheid voor 2016 uittesten. Het zou gaan om een grote waterattractie die uniek is in Europa. Patrice Gélis benadrukt dat verdere details nog niet gegeven kunnen worden, omdat het nog een concept is en er zullen misschien nog veranderingen plaatsvinden. Waarschijnlijk zal deze nieuwe attractie door Mack gebouwd worden.

In Nigloland staan al enorm veel attracties van deze bouwer, waaronder de vorig jaar geopende Alpina Blitz.  Daarbij komt nog eens dat de familie Mack en de familie Gélis vrienden zijn. De geruchten gaan al langer de ronde dat het park een nieuwe waterattractie wilt bouwen.

Verder werd nog bekend gemaakt dat de parking zal worden uitgebreid en dat er een nieuw hotel gebouwd zal worden. Het park wil ook uitbreiden richting de heuvel aan de kant van Alpina Blitz en Grizzly (de disco coaster). Patrice Gélis laat uitzoeken ofeen rodelbaan plaatsen, een mogelijkheid is. Het nieuwe gebied zou 10 hectare groot worden.

Vorig jaar opende het park nog Alpina Blitz, dit is een mega coaster van Mack. Een achtbaan die er familievriendelijk uit ziet maar toch de nodige pit bezorgd aan de gasten. Een video van de attractie kan u hieronder bekijken.