Giraf Kito arriveerde in Bellewaerde

Vandaag verwelkomt Bellewaerde een nieuwe giraf in de Savanne.

De mannelijke giraf Kito komt uit Ouwehands Zoo (Nederland) en is 2.5 jaar oud. Kito speelt een belangrijke rol in het internationaal kweekprogramma voor Rothschildgiraffen, waaraan Bellewaerde deelneemt in samenwerking met EAZA (European Association for Zoos and Aquaria).

 

Aankomst in Bellewaerde

Kito is een Rothschildgiraf en geboren op 26 september 2012 in Ouwehands Zoo in Nederland. Hij is een jong, sociaal en zeer nieuwsgierig dier.

Met behulp van een speciale transporttrailer, wordt Kito op een veilige manier vervoerd richting België. “Verdoving tijdens het transport is niet toegestaan, omdat dit het dier minder alert maakt, waardoor de kans op ongelukken wordt vergroot”, aldus dierenarts Melissa Nollet van Bellewaerde. Kito is deze morgen opgehaald en na een rit van ongeveer drie uur aangekomen in Bellewaerde.

Kito blijft de eerste 24 uur in zijn binnenverblijf ter observatie. Hij zal stapsgewijs kennismaken met zijn nieuwe omgeving, zijn soortgenoten en de andere dieren op de Savanne, zoals de zebra’s en watoetsies. Dit weekend kunnen de bezoekers kennismaken met de nieuwe giraf.

Internationaal kweekprogramma

Kito zal, samen met de vrouwelijke giraf Simone, een belangrijke rol spelen in het internationaal kweekprogramma voor Rothschildgiraffen. Deze diersoort staat aangeduid op de IUCN Red List (International Union for Conservation of Nature) als “bedreigd” en de natuurlijke populatie daalt steeds meer en meer. Er zijn nog zo’n 650 exemplaren van deze giraffensoort in het wild.