Universal Studios Orlando plant nieuw waterpark

Universal Orlando heeft plannen voor een groot ​​waterpark. De bouwplannen zijn reeds ingediend Naast het waterpark zal een nieuwe parkhotel worden gebouwd.

Het iconische middelpunt van dit geplande waterpark zal een gigantische vulkaan met glijbanen worden. Verder zal er ook een wildwaterbaan, een stroomversnelling gebouwd worden.
Het waterpark zal onderveeld worden in 2 themazone’s, namelijk “Volcano Bay” en “Wondersea Island”.

Universal is al eigenaar van “Wet ’n Wild”, een kleiner waterpark op enkele kilometers verwijderd van het het pretpark.Wanneer het nieuwe waterpark klaar zal zijn, zal men naar alle waarschijnlijkheid beginnen met de afbraak van “Wet ’n Wild” Op deze plek zal een hotel komen te staan.

Het pretpark kende de laatste jaren een enorme groei, de belangrijkste troef voor deze groei is de opening van “Islands of Adventure’s Wizarding World of Harry Potter”, wat resulteerde in een stijging van ruim 30 procent in het bezoekers aantal.
129943254