PortAventura opent het seizoen feestelijk en viert twintigste verjaardag

Met het begin van de zomertijd in aantocht, opent PortAventura haar deuren met meer magie dan ooit tevoren. Dit jaar viert het park met zijn twintigjarige bestaan een belangrijke mijlpaal. 2015 wordt daarom een jaar vol met geweldige festiviteiten, nieuwe attracties en hotels.

 

Viering van 20e verjaardag

Om het twintigjarige bestaan te vieren in stijl, breidt PortAventura het showprogramma uit. In totaal kunnen bezoekers genieten van negentien nieuwe producties met een magisch thema. “Happy birthday PortAventura”, “Celebration”, “Can Can West”, “Viva México!” en “Sesamstraat Talent Show” zijn slechts maar een paar voorbeelden. Daarnaast biedt het park dit jaar zes thema “White Nights” (geopend tot 04:00 uur ’s nachts) en verschillende speciale evenementen zoals twee voor “Oktoberfest”, twee voor “Black Night”, Halloween en een “Christmas Night”. Om het feestelijke jaar overal in terug te laten komen, krijgen de zes themaparken Mediterrània, Polynesië, China, Mexico, Far West en Sesamstraat Aventura allemaal een feestelijke tintje.

image006

2015: een jaar vol ontwikkelingen

Het jubileumjaar is ook het startpunt voor een aantal nieuwe mijlpalen in de geschiedenis van het resort. De verbouwing van het eerste vijfsterrenhotel, Lucy’s Mansion, wordt 2 april 2015 geopend en Hotel Gold River wordt uitgebreid met het Callaghan complex, waarvan 78 nieuwe Deluxe kamers worden ontwikkeld.

Daarnaast wordt op 7 mei 2015 de eerste steen gelegd voor de bouw van themapark Ferarriland, het deel van het park dat geheel wordt gewijd aan het legendarische Italiaanse merk in Europa. Voor dit project is 100 miljoen euro geïnvesteerd, om zo nog meer nieuwe bezoekers aan te trekken en de belangstelling wereldwijd te te vergroten.

image005

Twintig jaar ontspanning en vermaak

Sergio Feder, president of the Executive Committee van PortAventura: “De meest opmerkelijke ontwikkeling van de afgelopen twintig jaar is de verandering van PortAventura van themapark in een compleet vakantieoord. Hierdoor kunnen we zowel vakantiegangers die enkele dagen verblijven in hun behoefte voorzien als diegenen die op zoek zijn naar een plek waar ze langer kunnen genieten”.

image004

Het begon allemaal op 1 mei 1995, de dag dat het eerste themapark van Spanje na een investering van 300 miljoen haar deuren opende en startte met het verwelkomen van miljoenen bezoekers wereldwijd. PortAventura is inmiddels een begrip in Zuid-Europa. Uitgegroeid tot het grootste en meest uitgebreide Europese Resort is het een bestemming voor ontspanning en vermaak voor het hele gezin. Twintig jaar en een totale investering van 1 miljard verder, is het Resort voorzien van het beste aanbod aan producten en diensten: PortAventura Park, Costa Caribe Waterpark, vier viersterrenhotels en een vijfsterrenhotel, het PortAventura congrescentrum, Cirque du Soleil, drie golfbanen, een beachclub en binnenkort het nieuwe themapark Ferarriland. De laatste twintig jaar hebben inmiddels meer dan zestig miljoen mensen genoten van PortAventura.