Plopsa investeert € 25 miljoen in haar parken

De start van het nieuwe pretparkseizoen nadert met rasse schreden. Plopsa stelt ook dit jaar tal van nieuwigheden voor:

• Plopsaqua De Panne, het eerste Plopsa-waterpark opent haar deuren op 22 maart e.k.  Plopsaqua De Panne is een zwemcomplex van 4.000 vierkante meter groot, gelegen naast Plopsaland De Panne. Bovenop een 25-meterbad met 4 banen komt er een ruim speelgedeelte met 3 verschillende zwembaden en 6 glijbanen. Bovendien zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten te vinden zijn. De unieke thematisering gecombineerd met verschillende geluid- en lichteffecten garandeert een magische beleving voor iedere bezoeker. Investering: € 16 miljoen.

• Plopsaland De Panne viert dit jaar haar 15e verjaardag !  Speciaal voor de verjaardag pakt het themapark uit met een verjaardagsparade, waarin de populaire Studio 100-figuren de hoofdrol zullen in spelen. De parade zal dagelijks te bewonderen zijn op een vast parcours doorheen het park. Dit is nog niet alles! Alle bezoekers kunnen een reusachtige verjaardagstaart bewonderen bij de ingang van het park.

VRT en Plopsa kondigen met trots aan dat het originele F.C. De Kampioenencafé een vaste plek krijgt in Plopsaland De Panne. Studiospots en camera’s geven de bezoekers het gevoel dat ze echt op de tv-set van F.C. De Kampioenen rondlopen. Bovendien wordt het mogelijk om net als de acteurs in het café een hotdog, croque of de alom bekende ‘dagschotel’ te bestellen. Het F.C. De Kampioenencafé zal zo’n 100 zitplaatsen tellen (binnen en buiten).

Ook de figuren waar het allemaal mee begon, Samson & Gert, worden voor de 15e verjaardag van het park in de bloemetjes gezet. Speciaal voor deze verjaardag krijgt het Kermisplein van Samson & Gert een make-over! In de zone komt een gloednieuwe slingermolen, krijgen de personages hun eigen standbeeld en worden bestaande decoratie-elementen helemaal opgesmukt.

• Plopsa Coo opent bij de start van de zomer Dino Splash, een gloednieuwe waterattractie. Dino Splash is opgebouwd rond een reusachtige vulkaan en volledig in dinosaurusthema gedecoreerd. De spectaculaire attractie bevat 3 glijbanen. Eén glijbaan krijgt de vorm van een golf en heeft een totale lengte van 125 meter. De twee andere glijbanen, die in een rots overgaan van een gesloten naar een open glijbaan, hebben elk een lengte van zo’n 50 meter en zijn voorzien van speciale licht- en geluidseffecten. De opening staat gepland voor de zomer. Investering: € 2 miljoen.

• Holiday Park opent de spectaculaire vliegtuigmolen Sky Fly.  De attractie vertegenwoordigt een investering van 2 miljoen euro. Het unieke aan ‘Sky Fly’ is dat iedereen zelf bepaalt hoe sensationeel de rit wordt. Door de vleugels van de vliegtuigjes te bewegen kunnen passagiers zichzelf laten bewegen of zelfs over de kop laten gaan. Met een hoogte van 22 meter en een 30 meterslange arm worden snelheden behaald tot 50 km/u.