Nieuwe hangende achtbaan in Erlebniswelt Seilbahnen Thale in Duitsland

Erlebniswelt Seilbahnen Thale in Duitsland krijgt een nieuwe achtbaan. Het wordt een hangende achtbaan van Wiegand.

De nieuwe achtbaan zal de naam Boderitt krijgen, wat zoveel betekend als “Rit over de Bode”. De Bode is de rivier die door het park loopt.

Boderitt zal geen klassieke achtbaan worden. Niet alleen is het een hangende achtbaan, ook de bakjes waar de bezoekers in plaats moeten nemen, zijn zeer verschillende van de meeste andere achtbanen. In de karretjes is er plaats voor twee personen die tegenover elkaar moeten zitten. Door de openheid van de bakjes zal het zeker spannend worden wanneer deze achtbaan over het water komt.

Duitsland - Erlebniswelt Seilbahnen Thale - Nieuwe hangende achtbaan

Wiegand is een bedrijf dat we in de pretparkwereld vooral kennen door hun rodel banen en alpine banen. Bij een alpine baan maak je een snelle rit naar beneden in karretje die je zelf kan laten afremmen als het te snel gaat. In Erlebniswelt Seilbahnen Thale staat al zo’n alpine baan van Wiegand.

Foto: www.berghotel-rosstrappe.de

 

Erlebniswelt Seilbahnen Thale heeft nog een andere attractie van Wiegand, “Hexebesen”. Dit is ook een zeer speciale achtbaan. Hierin moeten de bezoekers liggend het parcours afleggen.

Foto: rcdb.com (Rik Engelen)

 

Verder kan je in Erlebniswelt Seilbahnen Thale nog genieten van de natuur. Dit kan op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld mountainbiken, wandelen of een ritje maken in een metershoge kabelliftbaan.

 

Bronnen: Rcdb, Wiegand, Erlebniswelt Seilbahnen Thale