Kristel, Karen en Josje nemen afscheid van K3 en hun fans

De hele dag gonsde het al van de geruchten, K3 zou stoppen. Facebook stond er vol van, op Twitter was de hashtach #K3stopt de meest populaire zelfs de kranten en het TV nieuws kenden schijnbaar maar een onderwerp.

Omstreeks 15.00 uur gaven de meisjes in de gebouwen van Studio 100 een persconferentie waarin alles duidelijk werd.

http://jim.be/news/officieel-k3-gaat-op-zoek-naar-nieuwe-bezetting

K3 zal dus blijven bestaan, maar we nemen wel afscheid van het huidige trio.

Kristel Verbeke en Karen Damen begonnen hun K3 avontuur ongeveer 17 jaar geleden, toen nog samen met Kathleen Aerts, die de groep al verliet in 2009. Alles begon voor de meisjes met een optreden in de preselectie voor Eurosong, waar ze afgekraakt werden door jurylid Marcel van Thilt.

http://syndication.vrt.be/play.html?guid=313980&partner=mediahuis

Dankzij Studio 100 begon het drietal aan een succesvolle carrière, in 2009 verliet de blonde Kathleen de groep, waarna een zoektocht begon naar een nieuw K’tje. Dit K’tje werd gevonden door middel van een televisieshow genaamd K2 zoekt K3.

Josje Huisman, een toen nog onbekende Nederlandse vervulde de groep en de succesformule ging verder.

Vandaag vertelden de meisjes in een emotionele persmededeling dat K3 niet zal stoppen,maar wel de huidige zangeressen, Studio 100 en de huidige meisjes zullen samen op zoek gaan naar drie nieuwe zangeressen in een nieuwe televisieshow genaamd K3 zoekt K3.

Dit betekent niet dat de groep zoals we hen nu kennen meteen van het podium verdwijnt, hun optredens in de Plopsaparken zullen gewoon doorgaan. Vanaf het najaar zullen de dames opnieuw op tournee trekken, deze show zal de naam “K3 Loves You” dragen. Tijdens deze tournee zullen ook de drie nieuwe meisjes mee op de planken staan. Op deze manier begeleid het oude trio het nieuwe trio op weg naar een nieuwe carrière en nemen ze zelf stilaan afscheid van hun fans.

Wil je K3 nog zien optreden, dan kan je op volgende data terecht in de Plopsaparken voor een K3 evenement.

 

K3 Weekends in Plopsaland de Panne: 11, 12, 18, 19, 25, 26 april

K3 Weekend in Plopsa Indoor Hasselt: 9, 10 Mei

K3 Weekend in Plopsa Indoor Coevorden: 30, 31 mei

 

De attracties die nu gewijd zijn aan het drietal zullen voorlopig niet gewijzigd worden, mogelijk dat deze wel aangepast worden eens de nieuwe K3 ontstaan is.