Europa-Park opent 360° bioscoop

Europa-Park viert in 2015 zijn 40ste verjaardag. Met de onlangs ontvangen award voor ‘beste attractiepark ter wereld‘ kan dit jubileumjaar niet mooier beginnen. Meer dan 100 miljoen mensen hebben de afgelopen vier decennia Europa-Park bezocht en daarvoor wil het park zijn gasten bedanken. Het gehele seizoen, van 28 maart tot en met 8 november, zijn er ‘cadeaus’ in de vorm van acties, evenementen en attracties.

De grootste verrassing van 2015 in Europa-Park is een 360 graden bioscoop. De opening vindt al plaats voor de start van het seizoen op 28 maart.

Het was lang giswerk over wat Europa-Park als nieuwe attractie in 2015 zou presenteren, want het park viert dit seizoen haar  40-jarig jubileum. Roland Mack, directeur van het pretpark, sprak al van een “kleine wereld sensatie” en dus waren we toch wel benieuwd. Nu is gelekt wat we kunnen verwachten: Europa-Park opent een 360 ​​graden multifunctioneel panorama bioscoop in ” Traumzeit-Dome”, die een unieke projectie “Beautiful Europe” zal presenteren.

Hierin zal je Europa ervaren zoals je nog nooit gezien hebt.  Een adembenemende reis door Europa, verttekend vanuit het oude Griekenland wordt je meeggenomen over bloeiende lavendelvelden in de Provence tot op de Glacier Express en doorheen het prachtige Alpenlandschap.

De ervaring wordt afgerond met een blik in de toekomst van de mensheid. Het zal dus letterlijk een “kleine wereld sensatie worden”, al hadden we wel iets anders verwacht toen het nieuws bekend gemaakt werd.

De 360° Cinema is niet het enige wat we kunnen verwachten. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan het feestprogramma. Enkele ‘geschenken’ kunnen reeds worden prijsgegeven. Zo zal er op 11 juli een groot ‘Verjaardagsfeest’ worden gehouden. Het park zal die dag tot middernacht geopend blijven. De parade die dagelijks door het park trekt krijgt nieuwe wagens en in de bioscoop komt een nieuwe 4D-film met Euromaus en zijn vriendjes. De uitzichttoren ‘Eurotower’ en de waterattractie ‘Whale Adventures’ krijgen een ‘make-over’ en parkbezoekers zullen vanaf 2015 met een loopband van parkeerplaats naar de hoofdingang worden gebracht. Er zullen gedurende het seizoen nog meer ‘cadeaus’ uitgepakt worden, maar die blijven nog even een verrassing.

Gek van golf? Sinds een half jaar werkt Europa-Park samen met de Golfclub Breisgau en kan zijn gasten nu ook golf arrangementen aanbieden, inclusief nieuwe faciliteiten op de baan: een restaurant, terrassen en een golf shop.

Bron: parkerlebnis.de