Wanda Group wil grootste waterpark van Europa bouwen in Spanje

Wanda Group wil het grootste overdekte waterpark van Europa bouwen in Madrid.

De Chinese Wang Jianlin, eigenaar van de Wanda Group en tevens de rijkste man van China, is van plan om een “next generation” entertainment complex te blouwen in Spanje. Het zou het grootste indoor waterpark van Europapark worden en heel het jaar open blijven.

In de buurt van Madrid zijn er al reeds 3 waterparken (2  Aquopolis parken en Warner Beach), maar deze zijn niet heel het jaar door open. Momenteel is Tropical Island het grootste indoor waterpark van Europa en is gelegen op 60km van Berlijn (Duitsland).

De Chinese Wanda Group heeft aan de Spaanse autoriteiten een project van 210 hectaren voorgesteld. In de plannen zitten huizen, winkels, kantoren en uiteraard het waterpark.

De Spaanse autoriteiten zouden reeds al in 2009 hun goedkeuring hebben gegeven en het project zou kunnen beginnen wanneer de gronden zijn aangekocht.

Het waterpark zou het eerste project van Wanda Group worden in Europa. Wanda heeft echter al vele grote pretparken in China en is ook aanwezig in diverse andere industrieën zoals de horeca, detailhandel, vastgoedontwikkeling, toerisme, culturele industrie en heeft onlangs 20% aandelen gekocht van de Spaanse voetbalclub Atletico Madrid.

Bron Parcplaza.net