Israël Space Park nieuw themapark voor 2017

Tegen 2017 wordt er een nieuw themapark verwacht dat zal draaien rond de ruimtevaart. Dit pretpark komt te liggen in de kunststad Ashdod in Israël.

Het ruimtepark zal plaats bieden aan thema-attracties, shows en 3D films die gekoppeld worden aan de ruimtevaart. Ook zullen er evenementen plaats vinden met mensen die thuis zijn in deze industrie zoals medewerkers en astronauten.

Er zal een activiteit zijn waarbij bezoekers in een 3D simulator een ruimtereis kunnen maken om zo  te kunnen bijleren over de planeten. Men hoopt op deze manier bij de bezoekers meer interesse te wekken over het thema.

Naast de leuke kant zal Israël Space Park ook een broedplek zijn voor startende jongeren die werkzaam zijn in de ruimtevaart en ruimtevaart technologie. Er zal een school aangekoppeld worden die gespecialiseerd is in de luchtvaart, ruimtevaart en ruimtewetenschap.

Het centrum zal worden opgericht door universiteiten in Israël en universiteiten van over heel de wereld. Het zal de beste leer plek voor ruimtevaart wereldwijd worden. De bedoeling is dat dit project binnen 3 jaar af is.

Het park zal z’n 11 hectaren in beslag nemen en zal liggen tussen Tel Aviv en Gaza in het zuidelijke district van Israël. Israël Space Park zal opgericht worden door wetenschappers en leiders van de luchtvaartindustrie.

Bron: wonderworldweb