Pairi Daizi breidt het olifantenverblijf drastisch uit

 

 Naar aanleiding van de mededeling van de Waalse minister van Milieu, Ruimtelijke ordening en Dierenwelzijn, Carlo Di Antonio over het verlenen van een unieke vergunning aan Pairi Daiza, Is het park verheugd om binnenkort een nieuw territorium aan de Aziatische olifanten te kunnen bieden. Dit alles in het kader van de medewerking aan een Europees programma voor de bescherming en reproductie van deze diersoort (EEP) die ernstig met uitsterven bedreigd is.

 

Dit reservaat (dat zal bestaan uit een groot territorium en een stal) zal zich buiten het Park bevinden, grenzend aan de muur die Pairi Daiza omringt (zuidelijke grens).

PARK_suzy

 

Deze groene zone zal één van de drie grootste reservaten van Europa worden (samen met Whipsnade en Sevilla), dat bestemd is voor Aziatische olifanten, een soort die “in gevaar” is (UICN status).

Het reservaat biedt de olifanten (onder hen ook de drie olifantenkalfjes en hun moeders) een oppervlakte van 23.000 m².

Wanneer ze deze 23.000m²  bij het huidige verblijf van de Aziatische olifanten optellen (rond de “Temple d’Ani”), dat naast het nieuwe zal liggen en eveneens te hunner beschikking zal blijven staan, zullen deze dieren, die ware iconen van Pairi Daiza zijn, maar liefst over een totale oppervlakte van 32.350 m² (meer dan 3,2 hectare)beschikken. De stallingen zullen 3.000 m² groot zijn.

51dffc99075ef

Afrikaanse olifanten, Suzy en Gitana, zullen dan weer hun verblijf zien verdriedubbelen. Naast hun huidige territorium zullen ze vanaf het voorjaar ook toegang hebben tot de rest van de savanne, samen met de andere diersoorten. Ze zullen ook van het meertje en de waterval kunnen genieten, in het hart van het Afrikaanse deel van Pairi Daiza.

 

Foto’s: Pairi Daiza