Diergaarde Blijdorp blikt tevreden terug op 2014

Het jaar is weliswaar nog niet afgesloten, maar het is wel duidelijk dat 2014 een goed Blijdorp-jaar gaat worden. Blijdorp trok gemiddeld zo’n 10% meer dagbezoekers dan het jaar ervoor. Het aantal bezoeken van abonnementhouders lag daarentegen vorig jaar wat hoger maar dat is te verklaren door het grote ‘Olli-effect’ in 2013 bij de aanvang van de Olli-campagne. Met de kerstvakantie nog voor de boeg en de nieuwe binnenspeeltuin Biotopia verwacht Blijdorp op meer dan 1,4 miljoen bezoekers uit te komen.

 

diergaarde-blijdorp_1

 

Hoogtepunten in 2014 waren de opening van een nieuw verblijf voor bosbuffels en penseelzwijnen, de geboorte van drie koningspinguïns en vier ezelspinguïns waarmee de Blijdorp-kolonie tot een van de succesvolste in Europa behoort. Bijzonder was ook de geboorte van twee witkruinmangabeys en de komst van een groep van ca. 500 ansjovissen naar het Oceanium. Op de valreep volgde een geboorte in de gorillafamilie van zilverrug Bokito en van een ijsbeertweeling in het kraamhol in Arctica. Als alles goed gaat, komt de ijsbeertweeling in maart 2015 voor het eerst naar buiten. Tot die tijd zijn ze te bewonderen via de live webcambeelden op het Internet.

diergaarde-blijdorp-activiteit-rotterdam-3(p-activity,6750)(c-0)

 

Ook in 2015 staat er veel te gebeuren. In het voorjaar de presentatie van de ijsbeertweeling, op de voet gevolg door de opening van een West-Afrikaans bosgebied voor de zeldzame okapi’s en Afrikaanse vogelsoorten. Dankzij de Vrienden van Blijdorp komen de okapi’s dus weer naar Blijdorp terug. In de zomer staat de opening gepland van een gloednieuw leeuwenverblijf en Oosters restaurant in een prachtig gerestaureerd monument. Blijdorp kijkt met vertrouwen naar de toekomst.

ijsbeer

 

Foto’s: Blijdorp