Puy du Fou wint nieuwe internationale prijs in de VS

Puy du Fou ontvangt in de Verenigde Staten, voor de tweede keer, ’s wereld  hoogtste onderscheiding voor parken en shows. Na de ‘Thea Classic Award’ voor beste park in 2012 in Los Angeles neemt Puy du Fou de Applause Award mee naar huis vanuit Orlando (Florida, USA). De prijs werd uitgereikt op de openingsceremonie van de IAAPA Atractions Expo die met 5.000 genodigden ’s werelds grootste beurs voor attractieparken is.

Portrait-Applause-Award-2014_Puy-du-Fou

Deze nieuwe, grote, internationale prijs beloont de  originaliteit van  Puy du Fou, dat op enkele jaren tijd uitgroeide tot de referentie in de wereld van de themaparken en spektakels.

De prestigieuze internationale ‘Applause Award’ wordt één keer om de twee jaar uitgereikt bij de opening van de IAAPA Attractions Expo. Dat is een beurs die wordt georganiseerd door het International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA), de internationale vereniging van amusements- en attractieparken die wereldwijd 4.500 leden telt.

Na een lang selectieproces en een bezoek van een internationale jury, bestaande uit professionals uit de spektakel- en vrijetijdssector, wist Puy du Fou opnieuw te overtuigen met zijn knowhow, de kwaliteit van zijn spektakels en innovatie die al zijn originele creaties voedt.

Puy du Fou werd gekozen voor zijn totaalpakket maar ook voor het professionalisme van zijn team. Puy du Fou veroverde de harten van de jury op overtuigende wijze :  “het is meer dan een simpel themapark. Het straalt de know-how en de Franse kundigheid uit op internationale schaal.”

Het is de eerste keer na 20 jaar dat een Europees park deze Amerikaanse prijs in de wacht sleept. Daarmee bewijst Puy du Fou dat het een aparte plaats inneemt in de wereld van de spektakels en de parken. De creatie staat centraal in de strategie van Puy du Fou. Door de combinatie van authenticiteit en diepgang bezorgen de spektakels van het Franse park miljoenen bezoekers kippenvel.

 

Bron: Puy Du Fou