Duits Plopsa-park ontvangt 47% meer bezoekers sinds overname

Holiday Park, het Duitse pretpark in handen van Plopsa, heeft zijn seizoen alweer kunnen afsluiten met een aanzienlijke stijging in de bezoekersaantallen. Van 12 april 2014 tot en met 2 november 2014 kreeg het park maar liefst 645.000 bezoekers over de vloer, een stijging van 17% ten opzichte van het vorige jaar. Ongetwijfeld hebben de vele nieuwigheden daartoe bijgedragen. Zo opende het park de nieuwe Sky Scream achtbaan, toverde het een bestaande zone om tot een Wickie de Viking-gebied en werden heel wat nieuwe evenementen georganiseerd.

 

Al van aan het begin van het seizoen wist Holiday Park dat 2014 een topjaar zou worden. In de paasvakantie kreeg het meer dan 70.000 bezoekers over de vloer en het verlengde pinksterweekend was goed voor tweemaal zoveel bezoekers als in diezelfde periode in 2013. Een evenement als de ‘Viva Brazil Summer Nights’ zorgde dan weer voor een meer dan geslaagde zomer met maximaal 8.000 bezoekers per dag. ‘Rocking Halloween’ maakte het najaar dan weer goed met alleen al op 31 oktober 13.000 gasten.

Holiday Park doet het goed, niets is minder waar. Sinds het Belgische Plopsa de groep in 2010 onder zijn hoede nam stegen de bezoekersaantallen per jaar met maar liefst 47%. Geen wonder, want de groep investeerde de afgelopen vier jaar al voor 21 miljoen euro. “De uitstekende cijfers van 2014 en vorige seizoenen maken duidelijk dat onze investeringen sinds 2011 erg lonend zijn. Holiday Park heeft vandaag een vernieuwd gezicht gekregen met een overtuigend totaalpakket voor de hele familie,” aldus Bernd Beitz, parkmanager van Holiday Park.

Ook voor 2015 staan er weer heel wat nieuwigheden op het programma. Hoewel het park wel twee oude attracties zal verwijderen, de Spinning Barrels en de Bounty Tower, komt er een nieuwe familieattractie bij en zal het gebied rond de Sky Scream achtbaan verder afgewerkt worden. In totaal maakt Plopsa 3 miljoen euro vrij voor al deze nieuwigheden in hun voorlopig enige Duitse pretpark. Op lange termijn is het de bedoeling dat Holiday Park evenwaardig wordt aan Plopsaland De Panne. Om dat te bereiken zal het park zijn bezoekersaantallen wel nog moeten verdubbelen.

 

Bronen foto’s:  Holiday Park