Rougarou vervangt Mantis in Cedar Point

Het beroemde Amerikaanse pretpark “Cedar Point” biedt haar bezoekers het komende seizoen een renovatie van één hun meest legendarische achtbanen.

Inderdaad, “Mantis”, een “B&M Stand-Up Coaster”, gebouwd in 1996, zal stevig onder handen worden genomen. De baan zal in plaats van een “Stand-Up coaster” veranderd worden naar een “B&M floorless coaster” en zal waarschijnlijk openen in het voorjaar van 2015 met de nieuwe naam “Rougarou.”

Men zal drie nieuwe types 32-zits floorless coaster treinen voorzien.
“Rougarou” neemt u mee op een epische reis waarin snelheden worden bereikt van 97 km/h, terwijl de voeten net boven de baan heen en weer swingen. De route van de oude achtbaan, “Mantis” blijft hetzelfde.

De achtbaan is maar liefst 1188 meter lang, 44m hoog en bezit vier soorten inversies: Loop, Dive Loop, Hellende Loop en een Corkscrew.

 

Foto’s: Cedar Point