Vergane glorie: Fun Park Fyn

Fun Park Fyn was een klein parkje gelegen in de buurt van Aarup, Denemarken. Het park opende de deuren in 1980, maar ging in 2006 failliet. Even was er terug hoop en een korte heropening, maar dit duurde niet lang. Nog voor het einde van het seizoen 2007 sloot het park opnieuw de deuren, ditmaal voorgoed.

 

Fun Park Fyn opende de deuren in 1980 als Fyns Sommerland. Het parkje bevatte enkele attracties en een klein waterpark. Het park moest een trekpleister worden voor gezinnen met kinderen. Het park was gelegen niet ver van Aarup, meer bepaald in Funen. Funen is een bekend Deens dorp, hier werd namelijk Hans Christian Andersen geboren. Hans Christian Andersen was de auteur van heel wat sprookjes.

 

Doorheen de jaren was het een goed bezocht park, voornamelijk op warme dagen, waarop het waterpark aantrekkelijk was voor de bezoekers. Maar na twee decennia daalden de bezoekersaantallen enorm en moest het park noodgedwongen de deuren sluiten. 2006 zou het laatste jaar zijn dat Leif Bork Christiansen zijn park opende.

 

In 2007 kwam er een sprankeltje hoop. Er was een geïnteresseerde overnemer gevonden. Steffen Larsen uit Svendborg had plannen om het park te heropenen als Hans Christian Andersen Park. Er werden de nodige papieren opgesteld en aanvragen gedaan bij de gemeente om deze plannen waar te maken.

Jammer genoeg kwam er opnieuw slecht nieuws en het park, dat even heropende in 2007, moest noodgedwongen opnieuw de deuren sluiten. De nieuwe eigenaar, Larsen uit Svendborg, ging namelijk failliet. De man bezat een keten van bowlingzalen, maar door de Roskilde Bank crash verloor de man alles.

Nu, 10 jaar na de sluiting, ligt het park er vervallen bij. Het is een trekpleister geworden voor Urbex fotografen, maar vooral voor vandalen.Op enkele foto’s van het verlaten park zien we een achtbaantreintje, van wat een Schwarzkopf Wildcat-achtbaan lijkt geweest te zijn. Het is echter onduidelijk of deze achtbaan effectief opgebouwd is geweest.

 

 

Bronnen: Wikipedia, Fyens.dk

Foto’s: Wikimedia – cisko66