Sfeerverslag: Chessington World Of Adventures 30/06/2013

Geeuw,wekkertje loopt af, gelukkig al iets meer kunnen slapen dan de vorige nachten. Nu snel de tent opbreken, een doucheke pakken en vertrekken naar Chessington World Of Adventures. Waar we bij ons vorig bezoek amper 2 of 3 attracties konden doen door de temperaturen die tegen het vriespunt lagen, vandaag was het al 24 graden en het was nog vroeg in de morgen, dat zou dus het probleem niet gaan worden.

Enkele kilometers, of beter gezegd miles voordat we de parking op konden kwamen we in een file terecht, hopelijk zijn die niet allemaal voor het park, toch wel leek achteraf, het zou er koppen lopen druk worden.

Dan maar snel gaan aanschuiven voor Dragon’s Fury, waar de wachtrij niet min was, maar door de vlotheid van het personeel konden we na ongeveer 30 minuutjes al instappen.

Nu weet ik eindelijk waarom iedereen zo positief is over dit baantje, vanaf de eerste drop tot de remmen zit de snelheid er goed in, en na de tweede lifthill begon het karretje echt goed te spinnen. Ja, dit zou wel eens mijn favoriete spinner kunnen worden.

Echte thrill zouden we vandaag jammer genoeg niet kunnen beleven in het park, aangezien Ramses Revenge in onderhoud was, mogelijk door het incident van enkele weken geleden. Het park had dit ook netjes op hun site vermeld.

Dan maar verder naar hun shooter Tomb Blaster.

Hierna liepen we richting Zufari, de nieuwigheid voor dit jaar.

Waar de wachtrij ook al serieus begon aan te dikken, wij hebben er ongeveer 30 minuten aangeschoven, maar later op de dag hoorden we mensen zeggen, dat de wachttijden opliepen tot meer dan anderhalf uur. In deze attractie word je omgetoverd tot explorer, en in de wachtrij word je ID badge gemaakt, die je achteraf kan kopen. Doorheen de hele wachtrij staan bordjes met nieuwe dingen die ontdekt werden door A.C.R.E, oftewel het African Conservation, Research & Exploration team. Op deze manier werd de sfeer al gecreëerd, en om alles compleet te maken word je voor je mag plaatsnemen in de jeep, ook nog gebrieft in een ander hutje. Hierna kan je eindelijk aan je avontuur beginnen.

Al bij al duurt je zufari niet echt lang, maar de uitwerking is echt geweldig, ook kom je nog doorheen een grot met de nodige effecten, maar welke die zijn? Moet je zelf maar gaan ontdekken. Na al die wilde dieren, tijd om naar ons volgende wilde dier te gaan, maar dan in de vorm van een wilde muis, Rattle Snake.

Ondanks de drukte stond hier een wachtrij van amper vijf minuutjes. Ook al lijkt elke muis hetzelfde toch was deze dankzij de aankleding en de soepelheid weer een toppertje. Van de ene achtbaan snel naar de andere, Vampire, de topbaan van het park, dat kon ik merken aan de meer dan twee uur durende wachtrij die er stond, pffff, daar heb ik echt geen zin in, snel maar een fast track pass kopen voor deze attractie. Maar eerst ons maagje vullen in het all you can eat restaurantje.

 

En daarna met onze fast pass in de hand terug gaan aanschuiven, zelfs met deze pass hebben we er toch nog 20 minuten gestaan. Maar de baan beloofde het waard te zijn.

Ook het station was super afgewerkt. En de baan deed wat ze beloofde te doen, een geweldige ervaring, zeker een aanrader.

Na ons ritje ging ik nog even een kijkje nemen in Wild Asia, maar ook daar wachtrijen die de pan uit rezen.

Kobra konden we gelukkig bij ons vorige bezoekje al een keertje doen, want nu zou ik er niet voor willen aanschuiven. Aangezien het ondertussen rond de dertig graden geworden was, hadden we ook voor Dragon Falls een fast pass gekocht, want wat afkoeling was wel welkom.

 

Ook dit gebied werd prachtig afgewerkt.

Het baantje was leuk om gedaan te hebben, en net als je denkt dat je ze overleeft hebt zonder echt nat te worden, zorgt Chessington voor enkele goed gerichte extra waterstralen, die je toch nog de nodige afkoeling bieden.

Bij het kopen van onze vier fast passen kreeg ik er nog eentje cadeau voor Dragons fury, die kon ik natuurlijk niet verloren laten gaan, dus snel gaan aanschuiven. Al moet ik hier wel zeggen dat de gewone wachtrij bijna even lang aanschuiven was als de wachtrij van de fast pass, dus wie hier een pass voor koopt wint hoogstens vijf minuutjes. Ditmaal zat ik met een Engelsman frontseat, en merkte ik pas echt hoe super die First drop wel was.

Tijd nu om afscheid te nemen van dit prachtige park, om nog een blitsbezoekje te brengen aan Thorpe Park.

Nog even een samenvatting.

Pluspuntjes:

 

– Prachtig afgewerkt park

– snel doorwerkend personeel

– super enthousiast personeel

– leuke rides, al zou een looping er niet misstaan

 

Minpuntjes:

 

– een park dat je beter niet bezoekt als het vriest of wanneer het te mooi weer is vanwege de drukte of gesloten rides

 

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck